Wat kost het om een vinyl vloer door Karwei te laten leggen?

Karwei logo
De kosten voor het laten leggen van uw nieuwe vinyl vloer verschillen per aanbieder. Wie zelf niet zijn vinyl vloer kan of wil leggen kan natuurlijk terecht bij de experts. We bekijken de kosten voor het leggen van een nieuwe vinyl vloer voor een oppervlakte van 78 vierkante meter.

We zetten een aantal belangrijke aanbieders van vinyl en/of PVC op een rijtje en bekijken hoeveel het kost om uw nieuwe vinyl vloer te laten leggen. De eerste aanbieder die we uitvoerig bekijken is Karwei, dat een eigen montageservice heeft voor het leggen van vloeren, inclusief vinyl.

Een nieuwe vinyl vloer kan prima zelf gelegd worden, maar dat kost veel tijd en bovendien heeft u de juiste spullen nodig en zal er een zeer goede voorbereiding getroffen moeten worden om alles netjes te leggen. Dat is zeer goed mogelijk, maar niet iedereen heeft daar de tijd voor of zin in. Dan bieden veel verkopers van vinyl vloeren een makkelijke oplossing, want vaak is er een legservice waarbij er in de meeste gevallen een extern bedrijf gespecialiseerd in het leggen van vloeren wordt ingeschakeld.

Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan en bovendien verschillen de voorwaarden en mogelijkheden per aanbieder van vinyl vloeren. Vinylvloerbedekking.nl zet de mogelijkheden voor u op een rijtje voor het laten leggen van uw nieuwe vloer, inclusief de kosten en bijzonderheden. Dit keer bekijken we de montageservice van Karwei.

MOGELIJKHEDEN EN KOSTEN MONTAGESERVICE KARWEI
Doe-het-zelf keten Karwei heeft een eigen montageservice die particulieren kunnen gebruiken voor het leggen van de nieuw gekochte vinyl vloer. Op de site van Karwei zien we dat de specialisten van Karwei een vloer al leggen vanaf €7,99 per vierkante meter. Voor een vinyl vloer begint de prijs bij €3,75 per vierkante meter, wat voor los gelegd vinyl geldt. Voor gelijmd leggen gaat de prijs al omhoog naar €5,99 per m2. Let er wel op dat hier geldt dat je zelf voor geschikte lijm zult moeten zorgen, dus die kosten zijn niet inclusief.

Karwei opdracht kosten leggen vinyl
op de website van Karwei vul je alles makkelijk in 

Vervolgens dient u het aantal verschillende ruimtes op te geven inclusief het aantal vierkante meters per ruimte. Op basis daarvan komt de totale prijs van de montageservice in beeld. Wij namen als voorbeeld de benedenverdieping van een woning met een hal van 2 bij 3 meter en een woonkamer van 6 bij 12 meter. Die totale oppervlakte wordt gelegd door de montageservice van Karwei voor €503,03. In de kleine lettertjes (zie hierboven) lezen we dan nog wel dat dit bedrag inclusief reiskosten en BTW is maar exclusief alle benodigde producten.

PLINTEN EN PROFIELEN VOOR VINYL VLOER LATEN LEGGEN
Nadat we de basisinformatie hebben ingevuld komen we in het volgende invulscherm op de website van Karwei waar de de opties kunnen selecteren. Denk aan plinten bij uw vinyl vloer van Karwei, profielen en andere werkzaamheden, zoals het inkorten van de deur indien nodig voor het plaatsen van de vloer. We kiezen nu voor hoge plinten, die worden gelegd voor een meerprijs van €6,00 per meter. Wij hebben in ons voorbeeld in totaal 23 meter plinten nodig, ofwel omgerekend €138 aan extra kosten. Overigens hebben we hier de keuze uit slechts één type; hoge plinten in het wit, die er trouwens prima uitzien (zie foto).

Een volgende keuze is die voor profielen bij uw nieuwe vinyl vloer. "Het monteren van profielen zorgt voor een nette afwerking van de vloer in diverse situaties. Denk bijvoorbeeld aan een overgangsprofiel naar een ander type vloerbedekking, een afwerkprofiel bij deurmatten en trappen of dilatatieprofielen tussen deuren.", zo lezen we op de site van Karwei. Uiteraard kiezen wij ook voor profielen, die worden gemonteerd tegen een prijs van €10,50 per meter. Omdat de profielen niet over de gehele oppervlakte nodig zijn moeten we hier ook aangeven hoeveel meter er precies nodig is. In ons geval gaat het naar schatting om zo'n 5 meter, wat dus neerkomt op €52,50 totaal als we dit door de montageservice van Karwei laten installeren.

Hoge plinten Karwei bij leggen vinyl vloer
De hoge plinten worden gelegd voor €6,00 per meter

Een derde optie is het laten inkorten van de deur door Karwei, bijvoorbeeld om het vinyl goed te kunnen leggen op de overgang van gang naar woonkamer. Wie zijn deur wil korten betaalt daarvoor €22,50 per deur als meerprijs.

TOTALE KOSTEN VINYL VLOER LATEN LEGGEN DOOR KARWEI
In ons gekozen voorbeeld komt de totale prijs voor het laten leggen van een nieuwe vinyl vloer via Karwei uit op €693,54. Dat is dus inclusief BTW, reiskosten, het leggen van de vinyl vloer, de plinten en de profielen en het lijmen van het vinyl. Daarvoor moeten we dan wel zelf de lijm aanschaffen.

Als extra aandachtspunten meldt Karwei nog dat voor het leggen de ruimte waarin de vinyl vloer gelegd wordt volledig leeg en schoongemaakt moet zijn. Ook dient de vloer volledig vlak te zijn. Als dat niet het geval is kunt u als extra optie nog de vloer laten egaliseren voor een meerprijs van €18,75 per m2. Uiteraard dient de oude vloer volledig verwijderd te zijn op de datum van leggen van uw nieuwe vinyl vloer. Daarnaast moeten alle materialen aanwezig zijn op de legdatum, in dit specifieke geval dus de lijm en natuurlijk het vinyl dat bij Karwei is aangekocht. Verder gaat het dan om onder meer zaken als ondervloeren, aluminiumtape voor de ondervloer, lijmen, kitten, plinten, bevestigingsmateriaal en profielen.

Het leggen van onze vloer door Karwei (exclusief plinten en profielen) kost €503,03

Dat alles bij elkaar komt dus neer op net geen 700 euro aan totale kosten voor het leggen. De lijm en vinyl betaalt u zelf eerst en kunnen uiteraard bij Karwei worden aangeschaft. Last but not least: u sluit de overeenkomst voor het leggen van uw vloer zelf af met de desbetreffende montagedienst die werkt voor Karwei.