'Vinyl is groeimarkt in vloerbedekking'

Dat vinyl een groeimarkt is in vloerbedekkingen bleek uit de vloerbedekkingsbeurs Domotex.

Vinyl is een groeimarkt in vloerbedekkingen. Dat bleek tijdens de vloerbedekkingsbeurs Domotex. Woninginrichters verkopen het vinyl vaker en het vinyl is ook aantrekkelijker om te verkopen. Zo was het voorheen alleen leverbaar op rol, maar nu ook in stroken. Vinyl is verder zo populair omdat het verkrijgbaar is in meerdere prijsklassen, veel kleuren, nog veel meer dessins en gemakkelijk in onderhoud is.

Het is echter niet alleen vinyl dat populair is. Ook laminaat behoort nog steeds tot de top in vloerbedekkingsland. Het laminaat is tegenwoordig geëvolueerd tot een bijna niet van echt hout te onderscheiden product met een hoog leggemak en is verkrijgbaar in vele dessins met een harde toplaag en een voelbare structuur. Door productie in China en de enorme populariteit van laminaat is er wel sprake van overaanbod op de laminaatmarkt.

Waar er bij laminaat en vinyl sprake is van continue ontwikkelingen, ligt de ontwikkeling bij tapijt vrijwel stil. De meeste beweging zit nog in de karpetten, maar echte trends zijn niet te geven omdat er een enorme variatie is in dessins en kleuren. Grastapijt is ook in trek, variërend van goedkope varianten tot een reëel nep grastapijt.

Bron: profnews.nl