Repareren

Een vinyl vloer kan na verloop van tijd beschadigd raken door intensief gebruik maar, zeker ook bij kwalitatief meer hoogwaardige vinyl vloerbedekking, door stoten, krassen of ander malheur.

Natuurlijk is het vooral belangrijk om te voorkomen dat uw vinyl vloer beschadigd raakt. Toch, gebeurt dat in de praktijk snel, bijvoorbeeld bij het verplaatsen van meubels.

Een beschadigde vloer kan gelukkig prima gerepareerd worden. Daarbij gaat het niet alleen om beschadigingen door krassen en ongelukjes. Denk bijvoorbeeld aan bobbeltjes of luchtbelletjes die het oppervlak oneffen maken en de vloer er minder mooi uit doen zien.Gelukkig kunt u dit makkelijk zelf repareren met enkele simpele gereedschappen zoals een stanleymes en een plamuurmesje.

vinyl vloer repareren
Een plamuurmesje voor het repareren van uw vinyl vloer

Krassen en beschadigingen kunnen ook worden gerepareerd, waarbij het altijd erg handig is als u bij de aanschaf een extra stuk vinyl achter de hand houdt dat gebruikt kan worden voor reparaties. In de praktijk kan dan het beschadigde vloerdeel uitgesneden worden en worden vervangen door een nieuw stuk.

LEES OOK: De 5 beste tips voor schoonmaak en onderhoud van vinyl vloeren

Ook vinyl tegels kunnen prima worden vervangen en/of gerepareerd. Dat is bijvoorbeeld mogelijk met behulp van een strijkijzer. Op internet zijn hier ook talloze handige video's over te vinden.

Wij hebben alle mogelijke reparaties en benodigdheden op een rijtje gezet in een speciaal artikel over het zelf repareren van een vinyl vloer. Vinyl kan overigens ook makkelijk gelegd worden op een bestaande vloer, die dan uiteraard niet eerste verwijderd hoeft te worden.