Schoonmaken vinyl en PVC vloeren | Tips en adviezen voor onderhoud

Het schoonmaken en onderhouden van uw vinyl vloer is van groot belang. Gelukkig kan dit op veel manieren vrij makkelijk worden gedaan en is er op internet zeer veel informatie te vinden over het op de juiste manier onderhouden van vinyl vloeren.

onderhoud vinyl vloerbedekking
Regelmatig onderhoud is essentieel voor uw vinyl vloer
Wij zetten een aantal interessante artikelen voor u op een rijtje, waarin het onderhoud en schoonmaken van een vinyl vloer centraal staat.

HANDIGE TIPS VOOR ONDERHOUD VAN VINYL VLOEREN
Vinyl vloeren zijn uiterst onderhoudsvrij. Een groot voordeel van vinyl is dat het eenvoudig schoongemaakt kan worden, wat overigens kan met en zonder schoonmaakmiddelen


Volgens verschillende onderzoeken is een vinyl vloer bovendien duurzamer dan bijvoorbeeld een houten vloer of een laminaatvloer.

Een goed onderhoud is belangrijk maar voorzorgsmaatregelen zijn ook van groot belang. Zorg bijvoorbeeld voor een deurmat om het ergste vuil en stof zoveel mogelijk van uw vinyl vloer af te houden. Ook helpt het als u de vinyl vloer niet continu aan zonlicht blootstelt, ofwel, gebruik zonnewering en doe uw Luxaflex regelmatig dicht als er een felle zon op staat.

Indien uw nieuwe vinyl vloer is gelegd door een speciaalzaak kunt u uiteraard het beste om advies vragen welke middelen het beste gebruikt kunnen worden voor de schoonmaak. Soms heeft de fabrikant van uw nieuwe vinyl of PVC vloer zelf een schoonmaakmiddel in het assortiment, maar in de praktijk zult u een schoonmaakmiddel gaan gebruiken van een bedrijf dat gespecialiseerd is in onderhoud van PVC en vinyl vloeren.