Speciaal schoonmaakmiddel voor vinyl vloeren

HG reiniger vinyl vloerbedekking
Er zijn verschillende schoonmaakmiddelen op de markt voor het reinigen van bijvoorbeeld vinyl vloerbedekking.

Eén van de meest bekende producenten hiervan is HG, dat verschillende soorten reinigers maakt voor kunststof vloeren, waaronder ook vinyl vloerbedekking.

Het Nederlandse bedrijf HG International, dat gevestigd is in Almere produceert ongeveer 300 verschillende producten die wereldwijd in meer dan 45 landen verkocht worden.

Ook voor vinyl vloerbedekking heeft HG verschillende oplossingen, die elk voor een ander doeleinde gebruikt kunnen worden. Zo is er HG kunststof vloeren beschermfilm met glans (nr. 77), HG kunststof vloeren krachtreiniger (79) en HG kunststof vloeren glansreiniger voedend (78).


KUNSTSTOF VLOEREN GLANSREINIGER VOEDEND
HG geeft al zijn producten een apart nummer, zoals u hierboven vermeld kunt zien. Het goedkoopste reinigingsmiddel voor vinyl vloerbedekking is nummer 78, de HG kunststof vloeren glansreiniger voedend. Deze vloeibare glanszeep is een geconcentreerde dweilreiniger met glansherstel die speciaal ontwikkeld is voor het regelmatig reinigen en tegelijkertijd voeden van alle soorten kunststof vloeren zoals vinyl, linoleum, marmoleum, pvc en gietvloeren.

Dit product wordt verkocht per fles van 1 liter die volgens HG goed is voor 20 dweilbeurten. De verkoopprijs is €6,65 per fles, die rechtstreeks bij HG of bij veel doe-het-zelf zaken gekocht kan worden.

Lees ook: 11 tips voor het zelf schoonmaken van uw vinyl vloer

KUNSTSTOF VLOEREN KRACHTREINIGER
Hardnekkig vuil of vet op een vinyl vloer kan moeiteloos verwijderd worden met HG kunststof vloeren krachtreiniger. Dit schoonmaakmiddels in behalve voor vinyl vloerbedekking ook geschikt voor marmoleum, pvc of gietvloeren. Ook is deze krachtige en volgens HG veilige reiniger geschikt voor het verwijderen van polish-beschermfilms. Een fles van 1 liter kost €8,30. HG verkoopt deze reiniger onder nummer 79.

KUNSTSTOF VLOEREN BESCHERMFILM MET GLANS
Dit is een unieke, makkelijk aan te brengen vloeibare polymeer emulsie van HG, die na droging een glanzende flinterdunne, maar zeer sterke beschermfilm vormt. Daardoor worden kunststof vloeren als vinyl, marmoleum, linoleum, pvc en gietvloeren goed beschermd tegen slijtage, krassen en andere beschadigingen. Ook worden bestaande slijtageplekken gemaskeerd en is er een anti-slipeffect voor uw vinyl vloerbedekking. Een fles van 1 liter kost €9,45 en wordt verkocht onder productnummer 79.

Behalve de schoonmaakproducten van HG zijn er ook een aantal andere aanbieders van reinigingsmiddelen voor onder meer vinyl vloerbedekking, waaronder Forbo, Blue Dolphin en James.

Veel van deze merken, waaronder HG, worden verkocht bij doe-het-zelf ketens als Praxis en kleinere bedrijven, maar ook bij een aantal supermarkten, drogisterijen (Etos) en Tuincentra (Groenrijk). Online kunt u naast de fabrikanten van de schoonmaakmiddelen zelf terecht bij gespecialiseerde webshops zoals www.allesvooruwvloer.nl

Bron: Kluswijzer najaar 2011