Handige tips voor het onderhoud van uw vinyl vloer

Vinyl vloer onderhoud tips
Onlangs kwam het Britse Carpetright met een aantal handige tips voor het onderhoud en vooral behoud van uw vinyl vloer.

Er zijn een aantal dingen die u absoluut niet mag doen om uw vinyl vloer in goede staat te houden. Bekijk de handige tips.

Allereerst zijn er natuurlijk de voor de hand liggende standaardtips, zoals het goed afdekken van uw vinyl vloer wanneer u zware objecten zoals wasmachines of kasten gaat verplaatsen.

Uw vinyl vloer kan uitstekend schoongemaakt worden met water, het gebruik van schoonmaakmiddelen kan de kwaliteit aantasten en dan met name de beschermende toplaag.

Voor vinyl vloerbedekking in de badkamer of keuken, de meest voorkomende plaatsen vanwege de goede waterbestendigheid, wordt aangeraden om in geval van knoeien of nat worden direct het overtollige vocht te verwijderen.

Wat ook erg belangrijk is, is om de desbetreffende ruimtes, zeker de badkamer, goed te ventileren. Op die manier kan het vocht verdampen en wordt beschadiging van uw vinyl vloer voorkomen.

LEES OOK: Vijf tips voor het zelf leggen van een vinyl vloer

Bij vinyl vloeren in de keuken wordt aangeraden bij schoonmaken geen zeep of chemicaliën te gebruiken bij het boenen. Het is veel belangrijker de vloer goed schoon te houden met een bezem, veger of stofzuiger om te voorkomen dat scherpe deeltjes gaan krassen op uw vloer.


Wat erg goed helpt is om simpelweg een goede deurmat te plaatsen die het meeste vuil tegenhoudt van inlopen in de keuken. In het geval van koken geldt dat natuurlijk vermeden moet worden dat hete voorwerpen en/of water op uw vloer komen, want dan is de kans op beschadiging groot.

Tot slot luidt één van de adviezen om blootstelling aan te veel zonlicht zo veel mogelijk te voorkomen in verband met verkleuring. Een vitrage of lamellen kunnen hier uitkomst bieden.

Wie zijn vinyl vloer goed verzorgt en de nodige voorzorgsmaatregelen treft kan zodoende vele jaren plezier hebben van zijn aankoop.

Bron: Carpetright UK