Zelf schoonmaken vinyl vloer is makkelijk

video vinyl schoonmaken
Het zelf onderhouden en schoonmaken van vinyl vloerbedekking is net als het leggen niet moeilijk als je precies weet hoe je te werk moet gaan.

Erg handig is hierbij het internet waar veel instructies te vinden zijn, ook aan de hand van handige video's.

Eén van de meest bekende aanbieders van laminaat- en vinylvloeren is Quick-Step, dat online veel tips en informatie heeft voor het leggen en goed onderhouden van de verschillende vloeren die het bedrijf maakt.

Quick-Step, een voorloper op het gebied van duurzaamheid, maakt ook verschillende PVC-vloeren en heeft online bovendien handige instructievideo's voor het leggen van laminaat, vinyl en parket. Nadat u uw nieuwe vloer heeft aangeschaft is het essentieel om deze ook goed te onderhouden.


VIDEO SCHOONMAKEN VINYL VLOER
Het schoonmaken van een vinyl vloer kan door iedereen gedaan worden met voor de hand liggende hulpmiddelen als een bezem, stofzuiger en dweil. Erg belangrijk is het daarbij goed te kijken naar de reinigingsproducten die gebruikt worden aangezien deze soms te agressief zijn en zodoende de nieuwe vloer kunnen beschadigen.

Ook is het erg belangrijk, en dit ligt natuurlijk voor de hand, om de vloer zo kort mogelijk vochtig te houden tijdens het schoonmaken. Indien u met een dweil over uw vloer bent gegaan is het niet de bedoeling dat deze lang nat blijft. Laat al helemaal geen grote hoeveelheden water langere tijd op uw vloer liggen, want dat zal de vloer uiteindelijk aantasten.

LEES OOK: 11 TIPS VOOR HET SCHOONMAKEN VAN UW VINYL VLOER
Voorts zijn een aantal zaken van groot belang voor het optimale onderhoud van uw vinyl- en/of PVC-vloer. Zorg er standaard voor dat vuil en vocht buiten de deur blijven. Een prima oplossing hier zijn natuurlijk deurmatten, en daarnaast is het essentieel regelmatig te stofzuigen, zeker in de buurt van de buitendeur waar mensen het huis binnenlopen.

Overigens wordt het waxen van de vloer door veel fabrikanten afgeraden, dus zorg ervoor dat u dat goed controleert bij de verkoper. Een andere handige tip is het gebruiken van beschermende dempers onder stoelpoten, tafels etc. om op deze manier krassen te voorkomen.

Verschillende bedrijven verkopen speciale schoonmaakmiddelen voor vinyl vloerbedekking, waaronder HG maar ook Quick-Step. Vaak zijn deze producten het best te gebruiken voor de vloer van de betreffende fabrikant. Zo heeft Quick-Step eigen schoonmaakmiddelen die handig gebruikt kunnen worden voor het onderhoud van de pvc- en vinylvloeren.

Ook heeft Quick-Step een handige instructievideo op Youtube gezet waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe u uw vinyl vloer zelf kunt schoonmaken. Voor het gemak hebben wij deze hieronder ook in het artikel geplaatst.


Bekijk hier de speciale pagina met meer tips over het schoonmaken van uw vinyl vloer.