Vinyl vloerbedekking is onderhoudsvrij en goedkoop

Vinyl vloeren (net als zeil of marmoleum) zijn uiterst onderhoudsvrij. Een groot voordeel van vinyl is dat het eenvoudig schoongemaakt kan worden.

schoonmaken vinyl vloerenHet onderhoud bestaat uit regelmatig nat afnemen, en afhankelijk van de intensiteit van gebruik maandelijks tot jaarlijks een keer boenen met een speciaal vinyl schoonmaakmiddel.
Elke week een keertje stofzuigen en af en toe met een schoonmaakmiddel dweilen volstaat.

Het uiterst slijtvaste vinyl is een veerkrachtige kunststof dat goed geschikt is voor het aanbrengen van ontwerpen en figuren. Vinyl wordt gelijmd op een egale ondervloer en is in de winkel per strekkende meter (van een rol) verkrijgbaar maar kan ook als tegels gelegd worden.

Vinyl vloerbedekking is in vele verschillende soorten te krijgen. De enorme verschillen uiten zich in prijs, dessin, kleur en duurzaamheid. De prijs van goed vinyl ligt tussen de 15 en de 35 euro. Goedkoper kan uiteraard ook, zo hebben Leen Bakker en Kwantum al vinyl voor minder dan 10 euro per strekkende meter.

De grootte prijsverschillen hebben vooral te maken met de dikte. Een goede vinylvloer gaat dan ook jaren mee.

Lees ook: schoonmaakmiddelen voor vinyl vloeren

Vinyl is verkrijgbaar in breedtes van 200, 300 en 400 cm breed en is geschikt voor elke ruimte. U moet wel rekening houden met de intensiviteit van de te belopen ruimte. Hoe meer er gelopen wordt op het vinyl des te dikker het vinyl dat u moet gaan afschaffen. De kwaliteit van de vloer heeft wel degelijk invloed op het aantal jaren dat de vloer goed blijft.

Vinyl vloerbedekking schoonmaken
Vinyl schoonmaken is makkelijk en zo gepiept

Zelf vinyl leggen is zeer goed mogelijk indien u goed om kunt gaan met een tapijtsnijder, maar het leggen gebeurd meestal door vakmensen, vooral als het om grote stukken gaat.


VOORDELEN VINYL (volgens consumentenbond)
- Relatief goedkoop
- Waterbestendig
- Makkelijk schoon te houden
- Voelt warm en soepel aan
- Geluiddempend
- Enorme variaties in dessins

NADELEN VINYL
- Minder duurzaam dan andere harde vloeren
- Grote kwaliteitsverschillen

Kijk voor meer tips over vinyl vloeren op het 'tips' onderdeel van deze website.