Vinyl Vloerbedekking Armstrong

Armstrong World Industries, de beursgenoteerde Amerikaanse producent van onder meer vinyl- en laminaatvloeren, is ook in Nederland actief met een uitgebreid aanbod van onder meer vinyl vloeren.

ARMSTRONG VINYL VLOERBEDEKKING
Het in 1891 opgerichte Armstrong heeft wereldwijd meer dan 15.000 werknemers en is ook in Nederland actief met een ruim aanbod van vinyl- en linoleumvloeren. Op het gebied van vinyl maakt het bedrijf onderscheid tussen ‘homogen’ en ‘heterogen’ vinyl vloerbedekking.

Homogene vinyl vloerbedekking

De DLW Vinyl homogene vinyl vloerbedekking collectie bestaat uit een uitgebreide selectie van chip designs, gemarmerde en directionele patronen en kleuren en kent een aantal overtuigende voordelen:

• Eén-laags constructie (de gehele dikte van de vloer is te gebruiken als slijtlaag, met name geschikt voor de meest drukbelopen ruimtes)
• Goede weerstand tegen alle soorten van beschadigingen
• Geschikt voor gebruik van zwenkwielen onder tafels en stoelen
• Geschikt voor vloerverwarming
• Structuur blijft gedurende de hele levensduur behouden

Ook wijst Armstrong er op dat homogeen vinyl minder energie in productie vereist en bovendien na gebruik recylcebaar is. Bovendien is er voor het onderhoud minder gebruik van chemicaliën nodig.

Heterogene vinyl vloerbedekking
De DLW heterogene collectie vinyl vloerbedekking van Armstrong bestaat uit een ruim aanbod van designs geïnspireerd door de natuur en het buitenleven. Deze vinyl vloerbedekking bestaat uit een aantal lagen die zorgen voor designs met gevarieerde effecten waaronder houtstructuren, stenen oppervlaktes en geborstelde metallic effecten. De voordelen van heterogene vloerbedekking zijn:

• Vinyl biedt goede weerstand tegen alle soorten vuil
• Zeer veilig materiaal in vinyl vloer, zonder gevaren voor gezondheid of uitstoot van vervuilende stoffen

Op zijn website vermeldt Armstrong dat het kwalitatief hoogstaande PUR eco systeem op alle DLW heterogene vinyl vloerenbedekkingen de vloeren minder vatbaar maken voor vervuiling krassen en strepen en bovendien de hoeveelheid benodigde onderhoud en renovaties beperkt. Ook kunnen er enorme besparingen bereikt worden op het gebied van onderhouds- en schoonmaakproducten en het gebruik van water.

Verder levert Armstrong in Nederland onder meer Safety Flooring, een high performance veiligheidsvloer met uitstekende antislipkwaliteiten, Wetroom Systems, vinyl voor natte ruimtes en Vinyl Composite Tile, vinyl tegels die bijzonder duurzaam zijn.

SERVICE
Klanten kunnen bij Armstrong terecht voor onder meer originele productstalen, die zo snel mogelijk rechtstreeks worden afgeleverd. Voor grote projecten biedt het bedrijf een ontwerp service, waarbij specifieke kleuren in alle structuren op speciaal verzoek kunnen worden geproduceerd. Hierbij geldt wel een minimale afname van 3.000 vierkante meter.

Wie meer informatie wil hebben over de producten van het in Den Bosch gevestigde Armstrong kan terecht bij de klantenservice, die bereikbaar is op telefoonnummer 073-5039440. Op de site kunnen ook brochures besteld worden.

Bron
: Armstrong Nederland