Armstrong sluit vinylvloerenfabriek in Zweden

Eerder schreven wij al dat Armstrong World Industries zijn activiteiten voor de Europese consumentenmarkt stop wil zetten.

Deze week kondigde de producent van vinyl en laminaat aan de vinylfabriek in Zweden te sluiten.

Afgelopen donderdag maakte Armstrong bekend nu ook een fabriek in Zweden te willen sluiten. Armstrong heeft momenteel 35 fabrieken in negen landen.

In het Zweedse Homsund wordt heterogeen vinyl vloerbedekking gemaakt, en met de sluiting van deze fabriek gaan er na de eerder aangekondigde sluitingen in totaal 520 banen in Europa verloren, ofwel 38% van het totaal aantal banen. In totaal werken er nu nog 10.200 mensen bij het Amerikaanse Armstrong World Industries.

De productie van vinyl vloerbedekking en linoleum zal binnenkort nog alleen in Duitsland gebeuren. In Delmenhorst en Bietigheim staan fabrieken die vinyl maken voor de zakelijke markt.

TEGENVALLENDE VRAAG VINYL VLOERBEDEKKING
In het vierde kwartaal van dit jaar wil Armstrong zich zoals eerder gezegd volledig terugtrekken van de Europese consumentenmarkt.

In augustus liet Armstrong weten zich terug te trekken vanwege de teruglopende vraag naar vinyl vloerbedekking in Europa. Het bedrijf geeft geen exacte gegevens over de omzetpercentages van vinyl, maar behaalt wel de helft van zijn omzet uit de verkoop van vloerbedekkingsmaterialen.

Bron: Reuters