Vinyl vloeren worden steeds populairder bij consumenten

vinyl vloer tegelsVinyl vloerbedekking is de laatste jaren steeds populairder geworden bij consumenten.

Dat komt naast de bekende duurzaamheid vooral door de veel groter geworden keuze die er tegenwoordig is.

Een mix van praktisch, duurzaamheid en uiterlijk zorgen voor een steeds groter aandeel voor vinyl vloerbedekking in woonhuizen.

Eerder schreven we hier al dat vinyl vloerbedekking prima geschikt is voor bijvoorbeeld badkamers en keukens, aangezien de vinyl makkelijk schoon te maken is in het geval van knoeien en vlekken op de vloer. Daarnaast is de vinyl net als veel andere vloerbedekkingen steeds beter bestand tegen slijtage en gevolgen van dagelijks gebruik.

Uit onderzoeken van vinylproducenten en consumentenwebsites blijkt dat ouderwetse vloerbedekking en tapijt vandaag de dag vervangen wordt de steeds mooier en in meer varianten beschikbare soorten vinyl vloerbedekking die lang mee gaan, duurzaam zijn en vooral ook makkelijk installeerbaar zijn tegen een relatief lage prijs.

GROOT AANBOD SOORTEN VINYL VLOER
In tegenstelling tot vroeger is er qua ontwerp en design veel meer mogelijk waardoor vinyl vloeren concurrerender geworden zijn met andere soorten vloeren zoals laminaat, parket, en tapijt.

Denk bijvoorbeeld aan houtpatronen en vinyl vloerbedekking met een tegelpatroon. Eigenlijk is er wel iets beschikbaar voor elke smaak, waarbij er natuurlijk ook gekozen kan worden voor vinyl vloertegels.

Met name populair zijn momenteel vinyl vloeren met een steenmotief of vinyl dat lijkt op een echte houten vloer. Uiteraard zijn de bovengenoemde varianten beschikbaar in veel kleuren en uitvoeringen.

Samengevat is het dus de combinatie van een zeer ruime keuzemogelijkheid, duurzaamheid en simpelweg het feit dat een vinyl vloer lang mee gaat dat voor de enorme toegenomen populariteit heeft gezorgd.

Uiteraard blijven de meer bekende soorten vloerbedekking als hout, laminaat en tapijt interessant voor bepaalde doelgroepen, maar is het met name de duurzaamheid en de enorme variatie die vinyl steeds meer populair maken bij de hedendaagse consument.

Zoals altijd verwijzen wij u voor al uw vragen naar het bedrijf waar u uw vinyl vloerbedekking koopt.