Carpetright ziet omzet krimpen in Nederland

Het Britse Carpetright, dat ook in Nederland onder meer vinyl vloerbedekking verkoopt, presenteerde vandaag tegenvallende cijfers over de laatste drie maanden.

Door hogere kosten ziet het bedrijf zich genoodzaakt zijn prijzen te verhogen in 2011.

Carpetright liet tijdens een zogenaamde trading update weten voor het huidige boekjaar dat loopt tot april, een lager dan verwachte winst te zullen behalen. De afgelopen 13 weken tot en met 29 januari daalde de omzet met 6,4%, waarvan 0,4% werd veroorzaakt door de sluiting van winkels in Polen.

In totaal had Carpetright aan het einde van januari 2011 694 winkels, waarvan 92 in Nederland en 28 in België. Eind oktober telde het bedrijf nog 90 Nederlandse winkels.

De verkopen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland daalden met 5%, en de verkoop van laminaat, vloerkleden, vloerbedekking, vinyl en andere producten namen met 3,5% af in Nederland en België.

De omzet in winkels die minstens een jaar bestaan in Nederland en België daalde met 5% en wanneer de wisselkoerseffecten (euro t.o.v. Britse pond) meegenomen wordt daalde de omzet zelfs met 11,2%.

De directie van Carpetright wijst onder meer op de slechte weersomstandigheden en de economische malaise in het VK en Ierland als boosdoener voor de teruglopende verkopen voor vloerbedekkingsproducten.

PRIJSVERHOGINGEN IN 2011
Vandaag liet Carpetright weten dat klanten zich moeten voorbereiden op flinke prijsverhogingen. Het bedrijf wil namelijk de hogere materiaalkosten doorberekenen in zijn prijzen, wat voor een verhoging van meer dan 10% zal zorgen voor tapijtprijzen.

Volgens de topman van het bedrijf heeft Carpetright voor het eerst in zijn 22-jarige bestaan te maken met flinke inflatie. Zo is de prijs voor wol met 18-22% gestegen over de afgelopen vijf maanden en is de prijs voor polypropyleen (wat gebruikt wordt in onder meer tapijten) verdubbeld in de laatste zes tot acht maanden.
Dit zal volgens Carpetright resulteren in een prijsstijging van minstens 15% voor tapijt in 2011.

Of het bedrijf ook de prijzen voor vinyl vloerbedekking en/of laminaat gaat verhogen werd niet bekend gemaakt. Helaas publiceert Carpetright geen exacte cijfers over de verkopen van vinyl vloerbedekking.

KORTINGSACTIE
Carpetright heeft een ruime collectie vinyl vloerbedekking in zijn winkels liggen, die vaak al voor zeer aantrekkelijke prijzen verkrijgbaar zijn. Op de website zien we bijvoorbeeld het Eltea-vinyl (verkrijgbaar in 8 kleuren) dat te koop is voor €6,29per vierkante meter. Daarbovenop geeft Carpetright aanstaande zaterdag nog eens een extra korting van 10%.

Voor wie zijn laminaat, vinyl of tapijt niet zelf wil of kan leggen heeft Carpetright een speciale eigen plaatsingsservice. Nadat een professionele opmeter langs is gekomen om gratis de desbetreffende ruimte op te meten, wordt er een offerte gemaakt voor het plaatsen van uw vinyl of andere soort vloerbedekking.

Bron: Carpetright