Opnieuw winstwaarschuwing Carpetright

Carpetright heeft begin april wederom een winstwaarschuwing afgegeven doordat consumenten grote aankopen voor vloerbedekking blijven uitstellen.

De Britse fabrikant van tapijten, vinyl, laminaat en andere soorten vloerbedekking liet weten een lagere winst te verwachten voor het jaar 2011 dat afloopt in april. De resultaten zullen onder het niveau van 2010 liggen en zijn in lijn met de resulaten van 2009, aldus Carpetright tijdens een trading update.

Eerder nog had het bedrijf laten weten dat de winst hoger uit zou komen dan in 2009. Daar wordt nu op teruggekomen vanwege de moeilijke marktomstandigheden en het fragiele consumentenvertrouwen, waardoor consumenten grote aankopen van laminaat, vloerbedekking, vinyl en tapijten uitstellen.

FLINKE WINSTDALING
Een gelijke winst als in 2009 komt neer op een winstdaling van 25% in 2010. De in totaal 700 winkels zullen naar verwachting met elkaar slechts 17 miljoen pond winst behalen.

Behalve met 586 winkels in het Verenigd Koninkrijk is Carpetright in Nederland en Belgiƫ actief met 117 winkels. In het Verenigd Koninkrijk is Carpetright de grootste keten van vloerbedekkingsmaterialen.

Op 27 april zal Carpetright zijn definitieve jaarresultaten publiceren.

VINYL VLOERBEDEKKING
In de Nederlandse winkels heeft Carpetright een ruim assortiment van vinyl vloerbedekking, in prijs variĆ«rend van €6,99 per vierkante meter tot €26,99 per vierkante meter. Over deze prijzen wordt bovendien nog een extra korting gegeven in de winkel.

Bron: Carpetright