Amtico komt met nieuwe lijn luxe vinyl vloerbedekking

Het Britse bedrijf Amtico Flooring, dat vooral actief is op de markt voor luxe vinyl vloeren, heeft een nieuwe collectie luxe vinyl vloerbedekking geïntroduceerd.

De nieuwe productlijn richt zich met name op het hogere segment van de markt en met de introductie van 80 nieuwe ontwerpen gaat het om de grootste lancering van nieuwe producten in de bijna 50-jarige historie van het bedrijf.

Zowel de bestaande Amtico als Spacia collecties worden flink uitgebreid na de toevoeging van de nieuwe ontwerpen, waardoor het bedrijf nu in totaal ruim 150 verschillende soorten vinyl vloerbedekking verkoopt.

Het in 1964 opgerichte Amtico International is één van de toonaangevende spelers op het gebied van vloerbedekking middels een aantal topmerken. Behalve het merk Amtico, dat in vele varianten verkrijgbaar is, is het bedrijf ook bekend van de merknaam Spacia.

De flinke uitbreiding van de collectie door Amtico is goed nieuws voor verkopers van vinyl vloerbedekking en duidt er op dat er mogelijk een einde is gekomen aan de teruglopende verkopen van vinyl en overige soorten vloerbedekkingen na de recessie die enkele jaren geleden begon.