Luxe vinyl tegels steeds populairder

luxe vinyl tegelLuxe vinyl tegels, waarvoor gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technische snufjes, winnen steeds meer aan populariteit.

Vooral in kantoorgebouwen en andere commercieel gebruikte gebouwen is vinyl vloerbedekking al tijden één van de meest gebruikte materialen. Elke vloersoort heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen ten aanzien van onderhoud, duurzaamheid, waterbestendigheid, uiterlijk en gebruiksgemak.

Traditioneel is vinyl vloerbedekking en/of linoleum één van de favoriete soorten vloerbedekking, waarbij het veelal om de zogenaamde sheets gaat, dus grote stukken vinyl die op maat voor een bepaalde ruimte worden uitgesneden. In Nederland wordt het meeste vinyl nog steeds verkocht in stukken van 4 meter breed en een onbeperkte lengte, bijvoorbeeld bij Leen Bakker en Kwantum.

Vinyl tegels en 'gewone' vinyl vloerbedekking staan bekend om de duurzaamheid en het makkelijke onderhoud, maar ogen vaak niet echt spectaculair in bijvoorbeeld kantoorgebouwen. Tapijt heeft over het algemeen wel een mooier uiterlijk maar het grote probleem is dat wanneer er vlekken opkomen dit er al snel veel minder fraai uitziet.

Dankzij de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de vloerindustrie kan er tegenwoordig een prima alternatief geboden worden middels luxe vinyl tegels. Deze nieuwe generatie vloerbedekkingsmaterialen maken het steeds beter mogelijk om bijvoorbeeld vinyl te produceren dat hetzelfde voelt en oogt als natuurlijke materialen. Daarbij is de installatie steeds makkelijker, is er minder onderhoud nodig en gaat het nieuwe vloerbedekkingsmateriaal vooral ook nog langer mee.

LUXE VINYL TEGELS
Eén van de meest populaire en vooral ook snelst groeiende nieuwe trends op het gebied van nieuwe vloertechnologie is de Luxe vinyl vloertegel, die onder meer wordt gemaakt door de Amerikaanse vinylproducent Armstrong.

De luxe vinyl tegels bieden een enorme keuze qua designs, kleuren en patronen, die ervoor zorgen dat uw vinyl vloerbedekking er net uitziet als een echte natuurlijke stenen, houten of kurken vloer.

Dankzij de kwalitatief uitstekende eigenschappen zijn luxe vinyl tegels met name geschikt voor zwaar commercieel gebruik in tegenstelling tot het meeste vinyl dat aan de consument in de winkel wordt verkocht. Het gaat dan ook niet om de zelfklevende stroken of sheets, maar om vloerdelen die bij voorkeur door professionals gelegd worden, gebruikmakend van de nieuwste en beste lijmsoorten.

Het principe van de luxe vinyl tegels is dat de fabrikant foto's maakt van natuurlijke materialen, die dan vervolgens op de vinyl tegels geprint worden, en niet meer van echt te onderscheiden zijn. Luxe vinyl tegels zijn een stuk dikker en normaal gesproken is er geen een tegel identiek, gezien de fotopatronen die stuk voor stuk op elkaar aansluitend worden gefabriceerd. Zoals gezegd is er een speciale lijm nodig.

Met luxe vinyl tegels worden de laatste technologieën en designs in één nieuw product samengevoegd. Vergeleken met bijvoorbeeld natuurlijke materialen als steen en hout is luxe vinyl goedkoper om te installeren en is het onderhoud makkelijker en de duurzaamheid nog beter.

Voor het onderhoud is enkel water een een neutraal schoonmaakmiddel nodig en de installatie is eenvoudig en kan zonder professional gedaan worden. Echter heeft dat wel de voorkeur met het oog op de fabrieksgarantie.

Vooralsnog zijn luxe vinyl tegels enkel geschikt voor bedrijven en zullen particulieren het vooralsnog moeten doen met het bestaande vinyl vloerbedekking aanbod.