Internationale verkopen stuwen resultaat James Halstead

De Britse fabrikant van onder meer Polyflor vinyl vloerbedekking James Halstead heeft een recordomzet behaald dankzij sterke internationale verkopen.

Het beursgenoteerde bedrijf maakte gisteren voorlopige jaarcijfers bekend. In de periode tot 30 juni werd een recordomzet van 213,9 miljoen pond geboekt, bijna 15% meer dan in het voorliggende jaar.

Dat het bedrijf toch dusdanig sterke cijfers kon presenteren is vooral te danken aan de sterke internationale verkopen die met 20% stegen. Toch werd er in de Britse thuismarkt ook nog een groei van 2,7% behaald.

De winst voor belasting kwam uit op 38,47 miljoen pond. Opmerkelijk is verder dat Halstead een dividendverhoging van 6,9% aankondigde, waarmee het bedrijf inmiddels al 35 jaar op rij zijn dividend verhoogd heeft. Dat is zeker voor Europese aandelen ongekend. In Nederland is bijvoorbeeld Unilever recordhouder wat betreft jaarlijkse opéénvolgende dividendverhogingen met ‘slechts’ 22 jaar.

Het familiebedrijf, die met name actief is binnen de commerciële sector, waar het onder meer Polyflor vinyl vloerbedekking aan bedrijven verkoopt, had wel te maken met flinke druk op de marges, die van 42,6% daalden naar 40,2% vanwege hogere grondstofprijzen.

Topman Mark Halstead denkt dat het bedrijf dankzij flinke investeringen concurrend zal blijven in de huidige moeilijke markt. Halstead maakt een aantal bekende merken vloerbedekking, waaronder Polyflor, Polysafe, Expona, Performa, Saarfloor Systems, Megastrong, Camaro, Colonia, Kudos, Expona Domestic, Voyager, Forest fx, Cavalio en Arai.

Polyflor vinyl vloerbedekking wordt onder meer gebruikt in delen van s’werelds grootste cruiseschip Freedom of the Seas van Royal Carribean.

Polyflor is er onder meer in Luxe vinyl tegels, voor sportzalen, voor veiligheidsvloeren en nog veel meer toepassingen. Kijk voor meer informatie op de site van Polyflor.