Carpetright gaat bedden en nieuw laminaat verkopen

Het Britse Carpetright heeft zijn winstverwachting voor de komende zes maanden opwaarts bijgesteld. De verkoop van bedden en nieuw laminaat moet het Britse bedrijf een nieuwe impuls geven.
Net als voor vloerspecialisten bevindt ook het beursgenoteerde Carpetright zich al een tijdje in zwaar weer. Tegenvallende verkopen in Groot-Brittanniƫ, waar de consumenten de hand op de knip houden in verband met de moeilijke huizenmarkt, zorgt voor een flinke daling van grote uitgaven voor nieuwe woningen.

De operationele winst over het eerste halfjaar daalde dan ook met liefst 93% tot 0,8 miljoen pond vergeleken met een jaar eerder. De omzet in het thuisland daalde met 2,4%. Wel positief was de winstverdubbeling tot 2,9 miljoen pond voor de winkels in Belgiƫ en Nederland.

Carpetright, dat behalve tapijt gespecialiseerd is in de verkoop van vinyl en laminaat, verwacht hogere winstmarges voor de tweede jaarhelft van het gebroken boekjaar. Een uitbreiding naar de markt voor bedden moet hier onder meer aan bij gaan dragen.

In de eerste jaarhelft moest Carpetright 36 vestigingen sluiten in het VK, waarmee er nu in totaal 503 winkels in Engeland zijn. Daarnaast is het bedrijf in de Benelux en Ierland actief met in totaal 120 winkels.

VERKOOP BEDDEN EN NIEUW LAMINAAT
De verkoop van bedden is nu nog goed voor 6% van de totale verkopen van Carpetright, dat dit percentage de komende tijd flink wil opschroeven. Daarvoor zal er met kerst in 260 winkels de mogelijkheid zijn om de Carpetright bedden te kopen.

Behalve de verkoop van bedden moet ook nieuw laminaat de omzet een impuls geven. De komende maanden zal er in 200 winkels een nieuw verbeterd assortiment laminaat verkocht worden.

Bedden en laminaat zijn nu samen goed voor slechts 10% van de omzet, terwijl vloerbedekking/tapijt en vinyl vloerbedekking goed zijn voor de overige 90% van de totale verkopen van Carpetright.

Alhoewel Carpetright liet weten dat de marktomstandigheden voor de verkoop van vloerbedekkingsmaterialen moeilijk zal blijven, is het bedrijf hoopvol vanwege de nieuwe producten.