Vinyl vloeren producent Amtico gaat prijzen verhogen

Amtico International heeft aangekondigd zijn prijzen voor zijn vloerbedekkingsproducten, waaronder vinyl, te zullen gaan verhogen in 2012.
Amtico is één van de grotere fabrikanten van verschillende soorten vloerbedekking, waaronder vinyl. Vanaf februari 2012 zal het bedrijf zijn prijzen verhogen met gemiddeld 3 tot 7% vanwege de flink gestegen kosten voor onder meer transport en grondstoffen die het bedrijf gebruikt om zijn vloeren te maken.

Amtico International maakt onder meer een aantal verschillende productlijnen van luxe vinyl tegels, die geschikt zijn voor verschillende segmenten. Het bedrijf ziet zichzelf gedwongen om als eerste grote vloerenfabrikant de prijzen te verhogen vanwege de steeds hogere brandstofprijzen en prijzen van de grondstoffen die gebruikt worden om onder meer vinyl vloerbedekking te kunnen maken.

Net als veel vloerbedekkingsbedrijven heeft ook Amtico te kampen met een stagnerende huizenmarkt, waardoor consumenten grote aankopen uitstellen en veel minder uitgeven aan vloerbedekking als laminaat, vinyl en tapijt. Met name de verkoop van nieuwe woningen is erg belangrijk voor de sector, die de laatste jaren dan ook erg hard is geraakt (zie ook Carpetright).

Bron: Amtico