Zesde winstwaarschuwing voor Carpetright

De Britse vloerenspecialist Carpetright gaf in januari voor de zesde keer in iets meer dan een jaar tijd een winstwaarschuwing.

Ook nu liggen de marges onder druk vanwege de stevige kortingen die gegeven worden op onder meer vinyl en laminaat.

Dat de verkopers van vloerbedekking het gezien de huidige situatie op de huizenmarkt niet makkelijk hebben blijkt wel uit de cijfers van het Britse Carpetright, dat behalve in het Verenigd Koninkrijk ook actief is in Nederland en Belgiƫ.

Eind januari gaf Carpetright alweer de zesde winstwaarschuwing in iets meer dan een jaar tijd. Dat is bijzonder, zeker gezien het feit dat er slechts vier keer per jaar cijfers bekend gemaakt worden. Een tussentijdse waarschuwing betekent dus dat het van maand tot maand nog slechter gaat dan kort daarvoor nog voorzien.

Bij de laatste winstwaarschuwing liet Carpetright weten dat er voorlopig geen einde in zicht is ten aanzien van de moeilijk marktomstandigheden. Voor het boekjaar dat loopt tot april 2012 verwacht Carpetright nu een derde minder winst te maken dan de eerder voorziene, en verlaagde, outlook.

Bij een omzet van omgerekend 480 miljoen pond denkt Carpetright nu slechts 8,8 miljoen pond te verdienen. Ook de komende 12 maanden wordt geen verbetering van de markt voorzien.

In de drie maanden tot 21 januari daalde de omzet in de thuismarkt het Verenigd Koninkrijk met 4,8%, terwijl in het kwartaal daarvoor nog een 5,2% lagere omzet werd behaald.

Ook voor het huidige kwartaal rekent Carpetright op een dalende omzet. In totaal heeft het bedrijf 640 winkels, waarvan het grootste deel in het VK en ruim 100 in Nederland en Belgiƫ.