Armstrong behaalt hoger resultaat in vierde kwartaal

vinyl vloerbedekking armstrong
Het beursgenoteerde Armstrong World Industries heeft over het vierde kwartaal een nettowinst van $8,5 miljoen bekend gemaakt.
In Nederland verkoopt Armstrong onder meer commerciƫle vloermaterialen waaronder vinyl.

In het vierde kwartaal van 2011 behaalde Armstrong desondanks tegenvallende resultaten, veroorzaakt door hogere materiaalkosten en dalende verkopen in Europa.
Voor heel 2012 verwacht Armstrong nu een omzet van $2,9 tot $3 miljard. De verkoop van vloeren, waaronder vinyl en luxe vinyl tegels, is goed voor een derde van de totale omzet. Hier daalde de omzet met 3% vanwege een lager verkoopvolume in Europa. Ook hogere kosten voor de grondstoffen die gebruikt worden voor de vloeren zorgden voor een groter operationeel verlies.
Het Amerikaanse bedrijf maakt vloeren voor consumenten en bedrijven en levert in Nederland behalve plafondsystemen ook projectvloeren waaronder linoleum, vinyl, luxe vinyl en naatvilt tapijt. laminaat en tapijttegels.
De vinyl vloerbedekking van Armstrong wordt geleverd aan scholen en de detailhandel, waar behoefte is aan een vloerbedekking die zwaar belast kan worden. Vinyl wordt door Armstrong in Nederland geleverd van rollen maar ook in tegels die eenvoudig te installeren zijn. De DLW vinyl vloerbedekkingscollectie bestaat uit en uitgebreide selectie van chip designs, gemarmerde en directional patronen en kleuren. In Nederland is Armstrong Floor Products gevestigd in ’s-Hertogenbosch.
Behalve commerciƫle vloeren verkoopt Armstrong in Europa bijvoorbeeld ook vloeren voor in sporthallen.