Overname vinyl vloeren producent Amtico International

Luxe vinyl Amtico International
De Britse producent van luxe vinyl tegels Amtico International wordt overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Mannington Mills.
Amtico is het bedrijf achter de merknamen Amtico en Spacia. Het in het Engelse Coventry gevestigde Amtico wordt al jarenlang gezien als het toonaangevende bedrijf op het gebied van ontwerp, innovatie en duurzaamheid voor vinyl vloerbedekking als producent van hoofdzakelijk luxe vinyl tegels van de hoogste kwaliteit.


Het Amerikaanse bedrijf Mannington Mills wil met de overname van Amtico zijn internationale aanwezigheid versterken. Mannington is één van de oudste producten van verschillende soorten vloerbedekking in de Verenigde Staten. Het familiebedrijf werd opgericht in 1915 en maakt onder meer laminaat, hardhouten vloeren en porcelijne tegelvloeren voor particulieren en bedrijven. Ook is het bedrijf gespecialiseerd in tapijten en rubbervloeren voor de commerciële sector.

LEES OOK: Handige tips voor uw vinyl vloer
Amtico was al actief op de Amerikaanse markt met onder meer een fabriek in Atlanta. De merknaam Amtico zal blijven bestaan. Hoeveel Mannington voor de overname van Amtico betaalt is niet bekend gemaakt.
Voor Mannington werken momenteel zo’n 1700 mensen. Amtico, dat opgericht is in 1965 heeft wereldwijd 600 mensen in dienst en is in handen van het eigen management en een aantal investeerders.