Record hoeveelheid gebruikt vinyl opgehaald


recyclen vinyl vloerbedekking
In Engeland is een recordhoeveelheid gebruikt vinyl opgehaald in 2011.

De vinyl vloerbedekking moet gerecycled worden waardoor er veel minder schadelijke stoffen vrijkomen.
Het Britse Recofloor, een initiatief van een aantal grote Engelse fabrikanten van vinyl vloerbedekking, haalde in 2011 447 ton aan gebruikt vinyl op.

Dat is ruim het dubbele van 2010 toen er nog 189 ton gebruikt vinyl werd opgehaald bij Engelse fabrikanten en verkopers van vinyl vloeren. Het grootste deel bestaat uit snijresten die overblijven na installatie. Ongeveer een derde van het opgehaalde vinyl bestaat uit verwijderde vloeren.

Recofloor werd opgericht door de vinylproducenten Altro en Polyflor, en telt momenteel 437 leden in heel Engeland, met daarbij afvalverzamelingspunten, verkopers en bedrijven gespecialiseerd in het leggen van vinyl vloeren.

LEES OOK: 11 tips voor het zelf schoonmaken van uw vinyl vloer

De flink toegenomen hoeveelheid vinyl afval toont de steeds grotere milieubewustheid, geholpen door strengere regelgeving en het grote aantal inzamelpunten voor vinyl vloerbedekking.

Sinds 2009 zou Recofloor goed zijn voor 700 ton aan vinyl vloerbedekkingsafval dat normaal gesproken op de afvalstortplaats beland zou zijn.

Door deze enorme hoeveelheid te recyclen en te hergebruiken in nieuwe vinyl vloeren zou er sprake zijn van een netto reductie van 560 ton aan CO2 uitstoot. Dat staat gelijk aan de uitstoot van 138 auto's per jaar.

Bron: Waste management world