Slechte resultaten Carpetright in Nederland


Carpetright vinyl vloeren cijfers
Carpetright heeft dinsdag voor de zevende keer in een jaar tijd gewaarschuwd voor een lagere winst.
Dit keer werd met name de Nederlandse markt als schuldige aangestipt, met teleurstellende verkopen voor vinyl, laminaat en tapijt.
Terwijl de verkopen in thuisland Engeland weer wat hoger uitvielen in het vierde kwartaal, was met name Nederland erg teleurstellend voor Carpetright.
Carpetright, dat in Nederland en Belgiƫ 117 winkels heeft, rekent nu op een jaarwinst van 3-4 miljoen pond, in plaats van de in oktober voorspelde 12 tot 17 miljoen pond. De omzet daalde in de elf weken tot 14 april met 4,2%.
De Britse tak presteerde relatief goed met 1,4% meer verkopen, onder meer door het aanbod van nieuwe soorten laminaat en de herinrichting van winkels.

Bekijk hier hoe u zelf eenvoudig vinyl vloerbedekking kunt leggen
Buiten het Verenigd Koninkrijk daalden de verkopen met 4,4%, volgens Carpetright het gevolg van een zwakker consumentenvertrouwen. Inclusief wisselkoerseffecten daalde de omzet in onder voornamelijk Nederland met 8%.
Carpetright houdt dan ook vooral Nederland en Belgiƫ verantwoordelijk voor de teleurstellende cijfers. Ook viel de verkoop van bedden tegen in eigen land.
In Nederland verkoopt Carpetright onder meer vinyl vloerbedekking, laminaat en andere vloerbedekkingsmaterialen.