Armstrong verkoopt flink minder laminaat en vinyl

Vinyl Armstrong World Industries
Het Amerikaanse Armstrong World Industries kwam vandaag met teleurstellende kwartaalcijfers, onder meer vanwege flink lagere verkopen van vinyl en laminaat.
Over het tweede kwartaal rapporteerde Armstrong nog wel een winstgroei van 10%, maar die was volledig te danken aan kostenbesparingen.

De nettowinst kwam uit op $41,8 miljoen, maar de omzet daalde met 5,2% tot $709,9 miljoen.

Het het derde kwartaal van 2012 verwacht Armstrong nu een omzet van $740-780 miljoen, terwijl analisten die het beursgenoteerde bedrijf volgen rekenden op ruim $800 miljoen.

Armstrong heeft zwaar te lijden onder de stagnerende huizenmarkt in de Verenigde Staten. De afgelopen jaren kon dat deels opgevangen worden met prijsverlagingen en kostenbesparingen door onder meer het personeelsbestand terug te brengen en fabrieken te sluiten.

Lees ook: Nieuwe vinyl collectie van Interface

De grootste omzetdaling gemeten in dollars vond plaats bij de divisie Building Products, waar de omzet met 6,3% terugviel vanwege een kleinere vraag naar onder meer plafondsystemen.

Ook de kleinere Resilient Flooring divisie, die onder meer laminaat en vinyl vloerbedekking (vooral voor bedrijven) maakt, zag de omzet met 7,7% teruglopen. Dankzij lagere productiekosten verdubbelde hier wel de winst. Ook de omzet van houten vloeren viel scherp terug met een verkoopdaling van 6,6%.

Op de beurs in New York kreeg Armstrong rake klappen na de tegenvallende berichtgeving.