CanDo kunststof vloeren met levenslange garantie

Doe-het-zelf keten Praxis verkoopt naast laminaat ook andere soorten vloerbedekkingsmaterialen.

Zo is Praxis ook verkoper van het bekende CanDo, dat zowel vinyl als kunststof vloeren levert.
Tijdens een recent winkelbezoek aan de Praxis ontdekten we een mooi assortiment CanDo producten, vergezeld van een aantal mooie productfolders (zie de foto's in dit artikel).

CanDo is verkrijgbaar bij bouwmarkten en doe-het-zelf-zaken, waaronder dus ook Praxis.
Een CanDo vloer voelt warm een behaaglijk aan en daardoor dus bij uitstek geschikt voor blote voeten. Ook is CanDo uitstekend te combineren met een vloerverwarming en/of vloerkoeling.LEVENSLANGE GARANTIE CANDO VLOEREN
Bovendien wordt het loopgeluid geabsorbeerd, wat de vloer luisterstil maakt en waardoor er op schoenen en met hakken aan stil een comfortabel door de ruimte met CanDo vloeren gelopen kan worden. Daarbij is de dubbele bovenlaag krasbestendig en wordt er een levenslange garantie gegeven door CanDo.

KUNSTOF OF VINYL VLOEREN?
Kunststof vloeren zijn de allernieuwste generatie vinyl vloeren met een unieke combinatie van een synthetische basis én het uiterlijk van een echte houten vloer. Het grote voordeel is volgens CanDo dat deze kunststof basis ervoor zorgt dat de vloer veel gemakkelijker gelegd kan worden dan het traditionele click vinyl. Kunstof vloeren zijn immers veel stijver en zwabberen veel minder.

Cando Click vinyl
CanDo Click Frejus (bron: CanDo folder)
Nog een andere goede eigenschap van kunststof is dat het vrij ongevoelig is voor schommelingen qua temperatuur, waardoor de vloer haast niet werkt. Massief vinyl vloeren hebben als nadeel dat de basisvloer absoluut vlak moet zijn. Is dat niet het geval, dan ontstaat er op den duur een 'doorschijneffect', iets waar een kunststof vloer absoluut geen last van heeft.

WATERBESTENDIG EN ZEER ONDERHOUDSVRIENDELIJK
Andere belangrijke voordelen van CanDo kunststof vloeren zijn de betere vochtbestendigheid en de onderhoudsvriendelijkheid.

Een CanDo kunststof vloer is veel beter bestand tegen vocht en nattigheid van houten vloeren, laminaat of tapijt. Denk aan een omgevallen glas water, een natte badkamer of uw hond die na een wandeling in de regen nat terugkeert in huis. Met een CanDo vloer is dat allemaal geen enkel probleem.

Daarnaast zijn de CanDo vloeren zeer hygienisch en onderhoudsvriendelijk. Reinigen gaat heel makkelijk met zowel een stofzuiger of stofwisser, maar ook met zwabber of dweil.

TWEE VERSCHILLENDE LEGSYSTEMEN
De vinyl- en kunstofvloeren van CanDo zijn verkrijgbaar in twee verschillende legsystemen.

- CanDo Elegance Click en Comfort Click
- CanDo Zelfklevend vinyl

CanDo Elegance Click wordt door CanDo zelf omschreven als het toppertje uit het assortiment met kunststof vloeren. Het is een extreem geluidsdempende vloer met een toplaag van 2 mm van echt vinyl. CanDo Elegance Click is leverbaar in 7 houtdecoren.

CanDo Comfort Click is een vloer van massief kunststof, voorzien van een 3D print in extreem hoge resolutie. Interessant is dat elk vloerdeel uniek is, en er volgens CanDo geen enkele plank hetzelfde is op de vloer indien je 15 vierkante meter legt. 

cando comfort click vinyl
CanDo Comfort Click
CanDo Comfort Click ziet er uit als laminaat of massief hout en kan snel en makkelijk gelegd worden. Er zijn 6 verschillende designs met een levenslange garantie. CanDo Comfort Click is bovendien vrij van weekmakers en formaldehyde. Het eindproduct kan volleg gerecycled worden.

CanDo zelfklevend Vinyl is zoals de naam al zegt voorzien van een zelfklevende laag. De vloer is ongeveer 2 mm dik wordt geleverd met een garantie van 10 jaar. CanDo adviseert een vlakke basisvloer en een voorbehandeling van de vloer met primer.

Naast de vinyl en kunststof vloeren heeft CanDo ook een ruim assortiment van bijpassende plinten. Er zijn in totaal 5 verschillende (witte) plinten beschikbaar.

Op www.cando.nl tref je het volledige assortiment aan inclusief verkoopadressen.

Bron: Folder CanDo (01090-042016D).