Flexxfloors leggen doe je zelf met deze handige video

zelf flexxfloors leggen
De handige Flexxfloors winnen steeds verder aan populariteit en dat is geen verrassing.

Een groot voordeel is bovendien dat je Flexxfloors ook prima zelf kunt leggen.

De voordelen van Flexxfloors zijn bekend, afgezien van het feit dat u uw vloer makkelijk zelf kunt leggen (daar gaan we hieronder verder op in uiteraard). Flexxfloors voelen zacht en warm aan en het materiaal is sterk, en vochtbestendig, waardoor het ook geschikt is voor bijvoorbeeld badkamer en keuken.

Zoals vaak omschreven wordt is het zelf leggen van uw Flexxfloors prima te doen, want in principe hoeft u alleen maar op maat te snijden, waarna de zelfklevende vloeren eenvoudig gelegd kunnen worden. Daarbij is het wel belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken, die wij hieronder beknopt op een rijtje zetten. Wel wijzen wij erop dat u natuurlijk altijd de officiƫle instructies van de fabrikant en/of de verkoper van uw Flexxfloors moet opvolgen, maar dat spreekt voor zich.

In het kort zetten wij hieronder een aantal tips op een rijtje, die verder zullen worden toegelicht in de instructievideo's.

VEEL GESTELDE VRAGEN FLEXXFLOORS
De meeste tips spreken natuurlijk erg voor zich. Zo dient u uw Flexxfloors te plaatsen op een gladde en stofvrije ondergrond. Desgewenst kunt u daarbij gebruik maken van een ondervloer, zoals Flexxfloors Silence, die een geluidsdempend effect heeft. Op de website van Flexxfloors lezen we verder dat de vloer blijvend droog en scheurvrij dient te zijn voor een succesvolle installatie.

Een veelgestelde vraag is verder of een Flexxfloor over een laminaatvloer gelegd kan worden. Het advies is hier om de laminaatvloer eerst te verwijderen. Er kunnen namelijk kleine naadjes ontstaan na het leggen die veroorzaakt worden door krimp en uitzetting van de ondervloer. Ook is het zoals gezegd van groot belang dat de ondervloer volledig vlak is, wat lastig is bij laminaat, dat door vochtigheid en temperatuurwisselingen kan gaan bewegen. Dat ziet er vervolgens niet mooi uit als u daar uw gloednieuwe Flexxfloors op hebt leggen.


Nog een belangrijke vraag is of Flexxfloors te combineren zijn met een vloerverwarming. Het antwoord daarop is positief, aangezien Flexxfloors warmte doorgeven, in tegenstelling tot laminaat. De nieuwe stroken komen bovendien rechtstreeks op de grond, waardoor uw vloerverwarming zelfs gebruikt kan worden als vervanging van de gewone verwarming.

Een ander belangrijk punt betreft de Flexxstairs, ofwel de Flexxfloors variant voor op uw trap. Net als bij de gewone vloer is het noodzakelijk dat uw trap volledig kaal en stofvrij is voordat u gaat leggen. De traptrede mag geverfd blijven maar dient wel ontvet te worden. Ook is het mogelijk om uw Flexxstairs op een open trap te gebruiken, maar daarvoor gelden wel een aantal beperkingen, aldus de fabrikant. De profielen zijn namelijk zo'n 4 centimeter hoog. Als de traptrede dunner is zal er dus een randje van het profiel uitsteken. Vraag hiervoor dan ook eerst meer informatie op bij uw verkoper of Flexxfloors zelf.ZELF LEGGEN FLEXXFLOORS
Gelukkig staan er op het internet, niet zoals hierboven, veel zeer handige leginstructies voor uw nieuwe Flexxfloors, onder meer ook van de fabrikant zelf. Deze zijn ook allemaal op Youtube te vinden en wij hebben deze hieronder voor u op een rijtje gezet. Let er wel goed op dat er verschillende soorten Flexxfloors zijn, voorzien van een stick- of een clicksystem (de namen spreken voor zich natuurlijk, ofwel kleven en klikken).

Wij zochten een aantal handige instructievideo's op waarin haarfijn wordt uitgelegd hoe u zelf makkelijk uw Flexxfloor kunt leggen. De onderstaande video's komen van Flexxfloors zelf!

Let er op dat het bij de eerste gaat om de zelfklevende stroken en bij de tweede video om het kliksysteem! Kijk voor meer tips een een uitgebreide leginstructie op de site van Flexxfloors.