'Vinyl vloerbedekking het beste voor de keuken'

Vinyl is perfect voor in de keuken
Uit een onderzoek van Consumer Reports, de Amerikaanse evenknie van de consumentenbond, bleek enkele jaren geleden dat vinyl het beste vloerbedekkingsmateriaal voor in de keuken is.

De auteurs van Consumer Reports, die in 2013 uitgebreid aandacht hadden voor vinyl in de keuken, zijn erg enthousiast over vinyl: "We love it because it's a really great product".

Elk jaar onderzoek Consumer Reports verschillende soorten vloerbedekkingsmateriaal, waaronder hout, laminaat, tegels en vinyl.

Uit het jaarlijkse onderzoek, verricht in juni, kwam vinyl vloerbedekking als grote winnaar uit de bus. Belangrijke eigenschappen zijn het makkelijk installeren, de praktische eigenschappen als het gaat om duurzaamheid, vlekken en waterbestendigheid.

Vinyl is volgens de onderzoekers een product 'met de eigenschappen van een werkpaard' omdat het zoveel kan hebben. Bovendien ziet vinyl vloerbedekking er tegenwoordig veel beter uit dan vroeger, met een ruim aanbod aan stijlen, kleuren en uitvoeringen.

BEKIJK HIER HANDIGE TIPS VOOR HET SCHOONMAKEN VAN VINYL

Enig minpuntje van vinyl en plastic laminaat ten opzichte van hout is volgens Consumer Reports dat ze niet opgeknapt kunnen worden als ze versleten zijn. Bij hout kan dat wel, alleen is een houten vloer ook veel slijtagegevoeliger dan bijvoorbeeld vinyl.

Bij een houten vloer kan er gekozen worden tussen een afgewerkte of onafgewerkte variant. Als de afwerkingslaag al in de fabriek is aangebracht, is het hout over het algemeen een stuk duurzamer en gaat het langer mee.

Een vinyl vloer kan net als laminaat prima zelf gelegd worden.

Bron: Consumer Reports (juni 2013).