Vinyl vloerbedekking erg geschikt voor badkamer

badkamer vinyl vloerVinyl vloeren worden tegenwoordig steeds vaker gebruikt in de badkamer.

Het makkelijke onderhoud, de lage kosten en de grote variatie in vinyl vloerbedekking maken dit een aantrekkelijk alternatief.

Belangrijk is in dit geval uiteraard de kwaliteit van de vinyl vloer die gebruikt wordt in de badkamer. Een goedkope vinyl vloerbedekking gaat doorgaans minder lang meer en dient in de regel binnen tien jaar vervangen te worden.

Wie echter meer uitgeeft aan een kwalitatief betere vinyl vloer, heeft een ondergrond die qua levensduur vergelijkbaar is met bijvoorbeeld linoleum of hardhout. Bij goed onderhoud kan een vinyl vloer dan ook erg lang mee gaan.

Vinyl is erg geschikt voor in de badkamer vanwege de goede waterresistentie wanneer de vloer goed afgesloten gelegd wordt. Andere voordelen zijn onder meer dat vinyl goed bestand is tegen vochtige lucht in de badkamer en bijvoorbeeld het spetteren van kranen of een bad. Let er wel op dat u speciaal vinyl aanschaft met een anti-slip laag voor in de badkamer.

WEINIG ONDERHOUD
In de badkamer is er sprake van knoeien van water, en hoe meer mensen een huishouden telt, hoe vaker er water op de grond komt, zeker in het geval van kinderen. Vinyl vloerbedekking is dan ook een uitstekende optie in dit geval. Het is resistant tegen vlekken en is sterk en duurzaam genoeg om intensief gebruik aan te kunnen. Er zijn speciale schoonmaakmiddelen voor vinyl.


Aangezien vinyl vloeren in grote en brede rollen beschikbaar zijn kan de installatie in de badkamer in principe gebeuren zonder dat er naden (waar het water makkelijker in kan trekken) aanwezig zijn. Door de randen van uw badkamer goed af te dichten met waterdicht materiaal kan het water in principe nooit tot de ondervloer doordringen.

vinyl vloerbedekking voor in de badkamer
Zoals gezegd is het belangrijk goed op te letten dat u geen vinyl met een glad oppervlak in de badkamer legt en voor een ruwere antislip variant kiest.

De verschillende soorten vinyl variƫren behoorlijk in prijs, waarbij over het algemeen geldt dat hoe dikker het vinyl, hoe hoger de prijs, maar hoe beter ook de kwaliteit.

VINYL TEGELS
Alhoewel vinyl vloerbedekking uitstekend geschikt is voor in de badkamer, wordt het gebruik van vinyl tegels wel afgeraden. De reden ligt uiteraard voor de hand, want hoe meer naden tussen de tegels, hoe meer kansen het water krijgt om door te dringen tot de vloer onder het vinyl, met alle gevolgen van dien.

Vaak wordt een vinyl vloer in de badkamer als ouderwets gezien, maar tegenwoordig zijn er enorm veel zeer moderne en mooie vinylsoorten voor gebruik in de badkamer beschikbaar. Informeer in de winkel naar de mogelijkheden.