Onderzoek toont duurzaamheid van vinyl als vloerbedekking

Vinyl vloerbedekking duurzame optie volgens onderzoekVolgens een recent onderzoek in de Verenigde Staten, uitgevoerd door de Amerikaanse consumentenbond, is vinyl vloerbedekking nog altijd de beste optie voor consumenten die op zoek zijn naar een duurzame vloer.
In het onlangs uitgevoerde onderzoek werden verschillende soorten vloerbedekking uitvoerig getest, met als conclusie dat vinyl de beste optie is qua duurzaamheid. Bovendien is een vinyl vloer ook beter voor het milieu.

Consumer Reports, zeg maar de evenknie van onze eigen consumentenbond, testte liefst 300 verschillende vloersoorten in hun eigen testcentrum, waarbij er van 6 verschillende soorten vloerbedekking telkens 50 verschillende producten uitvoerig werden bestudeerd.

UITVOERIGE TEST VERSCHILLENDE VLOERSOORTEN

Zo werd er getest op weerstand tegen slijtage bij normaal gebruik, waarbij er goed werd gekeken hoe snel de vloer beschadigd kon worden door krassen of door buigen. Overigens kunt u een beschadigde vinyl vloer prima zelf repareren.

Ook was er uitgebreid aandacht voor vochtschade, één van de belangrijkste oorzaken voor schade aan uw vloerbedekking. Dit werd getest door voor alle verschillende soorten vloer te kijken hoe er werd gereageerd op knoeien van vloeistoffen en of dit vlekken opleverde.

Tot slot werd er ook gekeken naar de UV-weerstand van de verschillende vloertypes. Een sterk zonlicht kan voor verkleuring of een matte vloer zorgen in veel gevallen wanneer uw vloerbedekking wordt blootgesteld aan zonlicht.

Uiteindelijk bleek dat vinyl vloeren bovenaan eindigden in het onderzoek, samen met eiken vloeren (kurk) en bamboe. Dat is op zich geen vreemde uitkomst want één van de meest belangrijke redenen dat vinyl werd ontwikkeld is natuurlijk afkomstig van het duurzaamheidsprincipe, in de zoektocht naar een vloer die resistent is tegen vocht en tegen een stootje kan. Wel concluderen de onderzoekers dat consumenten eerder geneigd zullen zijn te kiezen voor eiken vloeren en bamboe.

LEES HIER ALLES OVER HET SCHOONMAKEN VAN UW VINYL VLOER

Zowel zeer duurzame eiken vloer als bamboevloer van een hoge kwaliteit worden daarbij als prima investeringen voor consumenten genoemd naar vinyl vloerbedekking.

Bron: Consumer reports