Een vinyl vloer is goed voor het milieu

vinyl vloer keuken Vinyl vloerbedekking is niet alleen erg duurzaam en makkelijk in het onderhoud, maar is ook nog eens milieuvriendelijk.

Volgens een onderzoek uit 2010 van het Britse Plastemart is vinyl vloerbedekking goed gepositioneerd om een 'groen' product te worden.

Vinyl vloeren zijn thermoplastisch en kunnen daardoor gesmolten worden en hergebruikt.

Indien een vinyl vloer gesmolten wordt kan deze weer opnieuw gebruikt worden zonder dat de eigenschappen en kwaliteit minder worden.

POSITIEF
Alhoewel de onderzoekers toegeeft dat er nog veel meer onderzoek gedaan moet worden naar de duurzaamheid van onder meer de verschillende vloersoorten, is het feit dat een vinly vloer tientallen jaren meegaat voordat deze vervangen moet worden in ieder geval één positief aspect.

LEES OOK: Vinyl vloer duurzamer dan houten vloer en laminaat

Plastemart noemt een vinyl vloer bovendien ook kosteneffectief, aangezien de verkopen gedurende de recessie beter waren dan duurdere hardhouten vloeren en andere duurdere materialen.


Daarnaast heeft een vinyl vloer natuurlijk nog veel meer voordelen; de prijs is laag, het product is duurzaam en vinyl kan makkelijk zelf worden gelegd. Bovendien is vinyl als vloerbedekking onderhoudsvrij. Enkele jaren geleden schrijven wij ook al over de duurzaamheidsfactor van vinyl vloerbedekking, dat in veel gevallen veel beter voor het milieu is dan bijvoorbeeld laminaat of hout.

Bekijk hier tips voor onderhoud van vinyl vloerbedekking en bekijk hoe u zelf makkelijk een nieuwe vinyl vloer kunt leggen.