Ondervloeren voor vinyl vloerbedekking bij zelf leggen

Ondervloeren vinyl vloerbedekking
Wie kiest voor een vinyl vloer heeft verschillende mogelijkheden bij de keuze voor een goede ondervloer.

Onder meer Kwantum, Formido en Praxis verkopen verschillende ondervloeren voor vinyl.

Het zelf leggen van vinyl vloerbedekking is goed mogelijk. Wie er voor kiest om zijn vinyl vloerbedekking zelf te leggen heeft dan keuze uit verschillende soorten ondervloeren voor vinyl.

SENCYS ONDERVLOER VINYL
Eén van de meest bekende ondervloeren voor vinyl is die van Sencys. Deze wordt onder meer verkocht bij bouwmarkten als Praxis en Formido (zie foto linksboven en hieronder)


Ondervloeren kiezen vinyl vloerbedekkingDe ondervloer click van Sencys wordt verkocht per pakket van 10 vierkante meter groot. Zowel bij Praxis als Formido betaalt u hiervoor net geen 70 euro, ofwel een prijs van omgerekend €6,95 per vierkante meter bij Praxis en €6,99 bij Formido.

De ondervloer voor vinyl van Sencys is voorzien van de zogenaamde GripTec technologie, wat fungeert als bescherming tegen schuiven en slippen van het vinyl dat er bovenop wordt gelegd.De Sencys ondervloer zit opgevouwen in de verpakking en is daardoor makkelijk te leggen. Door de handige snijrasters kan de ondervloer goed op maat gesneden worden.

LEES OOK: TIPS EN INFORMATIE OM ZELF VINYL TE LEGGEN

Vinyl click ondervloer van Sencys is geschikt voor vloerverwarming, badkamers en in de keuken en heeft een dikte van 1,5mm.

ONDERVLOEREN VINYL KWANTUM
Ook Kwantum verkoopt een aantal vinyl ondervloeren, waaronder ondervloer Soundbase en ondervloer Finifloor, die allebei geschikt zijn voor vinyl vloeren.
ondervloer vinyl kwantum
Ondervloer Finifloor voor vinyl (bron:Kwantum.nl)
Ondervloer Finifloor van Kwantum kost u 55 euro. Daarvoor krijgt u een pak met een inhoud van 5,02 vierkante meter, met een garantie van 1 jaar. De dikte van deze ondervloer voor het zelf leggen van vinyl vloerbedekking is 8 mm en in een pak zitten 10 stuks ondervloerplanken, die bestaan uit twee lagen die makkelijk te leggen zijn dankzij de zelfklevende verbindingen.
Ondervloer vinyl vloerbedekking op rol
Soundbase ondervloer voor vinyl (Kwantum)

Een andere optie is Ondervloer Soundbase. Deze kost 60 euro en wordt geleverd met een breedte van 150 centimeter.


Ook hier is de garantie één jaar. Soundbase vinyl ondervloer is geschikt voor onder meer vloerverwarming en vinylstroken en heeft een dikte van 2 mm.

Kijk voor alle prijzen en meest recente aanbiedingen op de websites van Kwantum, Formido en Praxis, waar wij de bovenstaande informatie vanaf gehaald hebben (peildatum 13 november 2016).