Zelf eenvoudig vinyl vloerbedekking verwijderen

vinyl vloerbedekking zelf verwijderen
Het verwijderen van vinyl vloerbedekking is een hele klus en noodzakelijk wanneer een nieuwe vloer niet op de bestaande vloer gelegd kan worden.

De meest gebruikte methode is het lossnijden van de vinyl vloerbedekking.

Het lossnijden van vinyl met een mes is de meestgebruikte methode. Toch zijn er ook andere manieren om uw vinyl vloer effectief te verwijderen.

VINYL VERWIJDEREN MET MES
Wanneer de vinyl vloer verwijderd wordt met een mes is het aan te raden de vloer eerst voor te snijden in repen van ongeveer 12 tot 15 cm breed. Vervolgens kan de lijm onder de vinyl vloer losgesneden worden, en de vinyl vloer per strook losgetrokken worden, waarbij er voortdurend gesneden wordt in de lijm onder de vloer. Dit dient strip voor strip te gebeuren.

Nadat de vinyl vloer volledig is weggehaald zullen er nog restanten van vinyl en lijm op de ondergrond achterblijven. Deze kunnen dan het beste met een plamuurmes of een speciale krabber van de grond geschraapt worden. Zorg ervoor dat alle resten van de vloer verwijderd worden.

Dat is geen makkelijke klus maar wel erg belangrijk met het oog op de nieuw te leggen vloer. Voor de meeste soorten vloerbedekking is het van groot belang dat de oppervlakte glad is alvorens er overgegaan wordt tot installatie.

LEES OOK: VINYL VLOER ZELF REPAREREN

Voor wie geen zin heeft in de pittige klus van het snijden en schoonschrapen van de vloer is er ook nog de mogelijkheid om uw vinyl vloer met behulp van droogijs te verwijderen. Met behulp van dit ijs zal de vinyl vloer scheuren en kan dan makkelijk verwijderd worden. Echter is deze manier niet voor iedereen de beste oplossing, alhoewel het minder rommel oplevert dan verwijdering met een mes. Zorg ervoor dat u zich van te voren laat inlichten door een professional.Voor verwijdering met een mes is het tot slot nog belangrijk om te weten dat een door vakmensen goed gelegde vinyl vloer makkelijker te verwijderen is dan een snelgelegde 'amateur' vloer.

Voordat u aan de slag gaat met het verwijderen is het raadzaam om, indien mogelijk, de fabrikant van uw vinyl vloer te benaderen voor advies. Lees hier meer over het (zelf) repareren van vinyl vloerbedekking.