Vinyl op de trap leggen doe je gewoon zelf

CanDo vinyl traprenovatie
Vinyl staat prachtig op de trap (foto: website CanDo)
Vinyl vloerbedekking is natuurlijk zeer goed geschikt voor in de woonkamer, slaapkamers of in de badkamer en kan prima zelf gelegd worden.

Een andere toepassing waar niet snel aan gedacht wordt is vinyl voor op de traptreden. Onder meer CanDo heeft een prima oplossing voor een vinyl traprenovatie.

Per traptrede komen de kosten uit op zo'n 60 euro, wat nog wel exclusief de trapneusprofielen is.
Vinyl is ook uitermate geschikt voor een fraaie traprenovatie. Wie een nieuwbouw huis heeft gekocht, of wie in een bestaand huis aan het verbouwen is, zal uiteindelijk ook de trap moeten aanpakken.

Dat kan natuurlijk met een likje verf, maar vaak blijf je dan alle oneffenheden en beschadigingen van de bouw zien. Vloerbedekking is zeker een mogelijkheid voor op de trap, maar indien uw hele huis is vol gelegd met laminaat of vinyl is dat meestal niet de mooiste oplossing.TRAP RENOVEREN MET VINYL 
Gelukkig zijn er vandaag de dag veel fraaie oplossingen om een trap mooi af te werken. Dat kan namelijk ook uitstekend met vinyl en wie kiest voor een traprenovatie met vinyl is er zeker van dat hij een unieke en zeer mooie afwerking heeft waar je jaren plezier aan kunt beleven.

Als voorbeeld kijken we naar de oplossing van CanDo, dat speciaal voor het renoveren van trappen met vinyl een mooi product in het assortiment heeft. CanDo traprenovatie bestaat uit zelfklevende vinyl overzettraptreden van 2 mm dik, voorzien van een anti-slip profiel, die op maat worden geleverd voor de standaard trappen. De traptrede wordt ingesloten in het trapneusprofiel en vormt daardoor één fraai geheel. Er zijn bij CanDo momenteel twee decoren voor vinyl op de trap: Blond Eiken en Zilvergreis Eiken.

CanDo zelfklevend vinyl op de trap
CanDo zelfklevend Vinyl Blond Eiken voor op de trap

Voor de kleine traptreden zijn de afmetingen 100 x 30 centimeter en voor de grote hoektreden, stootborden en trapneuzen zijn de afmetingen 130 x 40 centimeter. De treden zijn net als bij traprenovatie hout en/of laminaat, verkrijgbaar in 2 afmetingen. De adviesprijs voor een trede van 130 x 40 cm is €58,95.

LEES OOK: Handige tips voor het onderhoud van uw vinyl vloer

Voor het leggen van CanDo vinyl op de trap zijn verder nog aluminium trapneusprofielen nodig. Een trapneusprofiel aluminium van 130 centimeter heeft een adviesprijs van €58,30. Op deze manier kunt u ongeveer uitrekenen wat de extra kosten gaan worden indien de volledige trap met vinyl wordt gelegd.

Het mooie is dat u de traprenovatie met vinyl van CanDo helemaal zelf kunt uitvoeren/leggen, mits er een aantal voorbereidingen getroffen zijn, zoals het volledig schoonmaken van de trap voor het aanbrengen van het zelfklevende vinyl en het vlak maken van de ondergrond.

De producten van CanDo zijn verkrijgbaar bij de bouwmarkt of doe-het-zelf zaak, waaronder ook Praxis dat de Traprenovatie Vinyl onderdelen verkoopt. Ook vindt u meer informatie op de website van CanDo waar ook de hieronder getoonde handige instructievideo staat voor het renoveren van een trap met vinyl.