Vinyl vloeren van Tarkett zijn mooi én zeer duurzaam

Vinyl vloerbedekking Tarkett
Het Franse bedrijf Tarkett, ook in Nederland actief als producent van onder meer vinyl vloerbedekking en PVC, is hoog geeïndigd in een onderzoek naar duurzaamheid onder bedrijven in Frankrijk.

Het beursgenoteerde Tarkett is zelfs lijstaanvoerder op ESG-gebied binnen de sector 'bouwmaterialen'.
Tarkett eindigde eind vorig jaar op de 24e plaats van de 250 meest verantwoordelijke Franse bedrijven op het gebied van ESG (Environmental, Social & Governance), een verzamelterm voor duurzaamheid die we steeds vaker zien terugkomen, onder meer bij de beoordeling van beursgenoteerde bedrijven. Het onderzoek werd uitgevoerd door het Franse tijdschrift 'Le Point'. Eerder schreven wij op vinylvloerbedekking.nl al over duurzaamheid van vinyl vloeren, die goed zijn voor het milieu.

In de categorie bouwmaterialen was Tarkett de grote winnaar als meest duurzame Franse onderneming. Andere eveneens beursgenoteerde bedrijven in dezelfde sector die werden betrokken in het onderzoek zijn onder meer Saint Gobain, Imerys, Gecina en Vallourec.

Om in aanmerking te komen voor opname in de top-250 van Le Point moet een bedrijf ten minste 500 werknemers in dienst hebben en een hoofdkantoor in Frankrijk hebben. Steeds meer beursgenoteerde bedrijven publiceren, al dan niet onder druk van aandeelhouders, een speciaal rapport op het gebied van duurzaamheid. Deze ESG-rapporten verschijnen doorgaans samen met het jaarverslag van de firma.

Tarkett, dat zijn vinyl vloeren via veel verkooppunten in Nederland verkoopt, zet al jarenlang hoog in op duurzaamheid binnen de vloerenindustrie. Dat vertaalt zich in de praktijk in een betere materiaalkeuze, met nadruk op milieuvriendelijkheid. De vloeren van Tarkett moeten ook zorgen voor een gezondere werkomgeving en betere luchtkwaliteit binnenshuis. Specifiek voor vinyl vloeren lezen we op de website van Tarkett dat het bedrijf sinds eind 2019 werkt met ftalaatvrije weekmakertechnologie in al zijn fabrieken. Ook wordt bij de productie gelet op het gebruik van water, energy en andere hulpbronnen om het milieu minimaal te belasten bij het maken van nieuwe vloeren. Het bedrijf maakt zijn vloeren voor een steeds groter deel van gerecyclede materialen en streeft bij de productie naar een steeds kleinere CO2-uitstoot met duidelijke doelen op langere termijn. Zo moet de uitstoot in 2030 met 30% verminderd zijn ten opzichte van 2020, aldus Tarkett in een rapport over duurzaamheid voor beleggers op de website.

TARKETT VINYL PRODUCTEN IN NEDERLAND
De vloeren van Tarkett, een familiebedrijf dat wereldwijd actief is, worden ook in Nederland verkocht. Denk aan Luxe vinyltegels en planken en vinylrollen. Tarkett verkoopt, zowel aan particulieren als bedrijven in Nederland, zeer fraaie vinylrollen die verkrijgbaar zijn in verschillende uitvoeringen

Tarkett luxe vinyl vloeren
De luxe vinyl planken van Tarkett (foto: www.tarkett.nl)

De luxe vinyltegels en planken van Tarkett zijn uiterst flexibel maar wel zeer stevig. Hierdoor is het bijzonder geschikt voor jouw woonkamer, maar ook voor koudere ruimtes of ruimtes waar de temperatuur nog wel eens flink kan schommelen zoals de hal of in de keuken.

De producten van Tarkett worden geleverd met een uitgebreide beschrijving van de duurzaamheid en een handige handleiding om de vinyl vloeren zelf te installeren. Ook krijgt de consument bij aanschaf een instructie voor het optimale onderhoud van de vinyl vloeren.

Bekijk het uitgebreide assortiment zelf op de website van Tarkett. Hier is het ook zeer makkelijk om verkooppunten bij u in de buurt te selecteren.