Ontdek de onderhoudsvriendelijke wereld van vinyl vloeren

voordelen van vinyl vloeren

Vinyl vloeren
, zoals zeil en marmoleum, zijn de belichaming van onderhoudsvriendelijkheid. Een van de meest aantrekkelijke eigenschappen van vinyl is de moeiteloze schoonmaakervaring die het biedt.

Schoonmaken van Vinyl Vloeren

Het onderhoud van vinyl is een fluitje van een cent. Het omvat regelmatig een vochtige doek over het oppervlak halen, en afhankelijk van hoe intensief de vloer wordt gebruikt, kan een keer per maand tot jaarlijks dweilen met een speciaal vinyl schoonmaakmiddel voldoende zijn. Bovendien is wekelijks stofzuigen en af en toe dweilen met een mild schoonmaakmiddel alles wat nodig is om je vinylvloer in topconditie te houden.

Het duurzame karakter van vinyl maakt het een veerkrachtige kunststof die ideaal is voor het creëren van diverse ontwerpen en patronen. Vinyl wordt stevig gelijmd op een vlakke ondervloer en kan als continue rol of als tegels worden geïnstalleerd, afhankelijk van je voorkeur.

Variatie in Vinyl Vloerbedekking

De wereld van vinylvloeren biedt een schat aan keuzemogelijkheden. De verscheidenheid is te zien in prijs, ontwerpen, kleuren en duurzaamheid. De prijs van kwalitatief goed vinyl ligt meestal tussen de 15 en 35 euro per strekkende meter. Voor wie op zoek is naar betaalbare opties, bieden winkels zoals Leen Bakker en Kwantum vinyl aan voor minder dan 10 euro per strekkende meter.

Deze prijsvariaties zijn voornamelijk te wijten aan de dikte van het materiaal. Een hoogwaardige vinylvloer gaat vele jaren mee, wat het een kostenefficiënte keuze maakt.

Overweeg de Ruimte

Vinylvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes: 200, 300 en 400 cm breed, geschikt voor vrijwel elke ruimte. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de mate van beloopbaarheid. Hoe intensiever de ruimte wordt gebruikt, des te dikker het vinyl moet zijn. De kwaliteit van de vloer heeft namelijk invloed op de levensduur ervan.

Eenvoudig Vinyl Schoonmaken

Het schoonmaken van vinyl is snel en gemakkelijk te doen.

Hoewel het zelf leggen van vinyl goed mogelijk is als je handig bent met een tapijtsnijder, wordt dit meestal overgelaten aan vakmensen, vooral bij grotere oppervlakken.

Voordelen van Vinyl (volgens de Consumentenbond)

  • Relatief betaalbaar
  • Waterbestendig
  • Gemakkelijk schoon te houden
  • Comfortabel en warm aanvoelend
  • Geluiddempend
  • Talloze ontwerpmogelijkheden

Nadelen van Vinyl

  • Minder duurzaam dan andere harde vloeren
  • Kwaliteitsverschillen kunnen groot zijn

Voor meer handige tips over vinylvloeren kun je ons 'Tips' gedeelte op deze website verkennen. Maak een weloverwogen keuze en geniet van de voordelen van een onderhoudsvriendelijke en stijlvolle vinylvloer in jouw huis.

Bron: een eerder artikel op deze website