Zelf zilvervisjes bestrijden met speciale spray

Spray HG tegen zilvervisjes
Veel mensen hebben last van zilvervisjes in huis, ook wanneer er sprake is van zeer regelmatig schoonmaken en een prima onderhoud.

Met name in nieuwbouwwoningen kunnen deze kleine grijze beestjes een ware plaag vormen.

Eén manier om zelf zilvervisjes te bestrijden is door middel van een speciale spray die in een spuitbus wordt verkocht.
Wie in een nieuwbouwhuis woont zal regelmatig oog in oog staan met een smerig zilvervisje, dat overal kan opduiken, met name in donkere en vochtige delen van het huis.

Soms vormen zilvervisjes een echte plaag en kunnen er tientallen tegelijk op één dag ontdekt worden. Dat geldt niet alleen voor relatief nieuwe huizen maar ook voor bestaande bouw.

Een oplossing is om een gespecialiseerd ongediertebestrijdingsbedrijf in te schakelen, zoals bijvoorbeeld Rentokil. Wanneer er een afspraak gemaakt is dient u al uw meubels van de muren weg te halen en mag u bovendien een tijdje niet in uw huis verblijven vanwege de gebruikte middelen om de zilvervisjes te bestrijden.

Lees ook: Schoonmaakmiddelen voor vinyl vloeren

Dat is voor veel mensen een te groot obstakel, nog los van de vaak hoge prijs die gerekend wordt. Wat dat betreft is het nog het meest efficiënt om samen met uw buren of uw appartementencomplex een bedrijf als Rentokil in te schakelen, zodat de kosten verdeeld kunnen worden over meerdere personen. 

ZELF ZILVERVISJES BESTRIJDEN
Toch zijn er ook manieren om zelf actie te ondernemen tegen zilvervisjes. Net als door professionals gebruikt, kunnen ook particulieren een spuitbus aanschaffen om op een vergelijkbare manier dit ongedierte te bestrijden.

Een bedrijf als HG verkoopt een speciale HGX spray tegen zilvervisjes. Met deze spuitbus kunt u zelf sprayen op plekken waar zilvervisjes normaal gesproken het vaakst voorkomen: tussen en achter kieren en naden, achter kasten, onder verwarmingen en andere, vaak donkere en vochtige plekken (badkamer, ketelhok, koelkasten, radiatoren en bergingsruimte).

De HGX spray van het Nederlandse bedrijf HG kost per spuitbus van 400ml €11,95 en vormt daarmee een aantrekkelijke manier om zelf zilvervisjes te bestrijden.

Kijk voor meer informatie op de website van HG of ga naar de dichtstbijzijnde doe-het-zelf keten. Onder meer Praxis en Groenrijk verkopen HG producten. Op de site van HG kan de zilvervisjes spray ook rechtstreeks besteld worden.

Ook erg nuttig is de website http://www.zilvervisje.nl/ waar je veel informatie kunt vinden over het zelf bestrijden van zilvervisjes in huis. Middels een 6-stappen plan worden handige tips gegeven om een zilvervisjes plaag te voorkomen. Onder meer karton (dozen) funest en vormt een favoriete broedplek voor het ongedierte.