Zelf laminaat en vinyl snijden met de Sencys snijmachine

laminaatsnijder Sencys voor zelf vloeren leggen
De vinylsnijder van Sencys
Doe-het-zelvers kunnen vandaag de dag beschikken over een groot aantal gereedschappen, ook voor het leggen van een eigen vloer.

Zo verkoopt Praxis een zeer handige vinyl- en laminaatsnijder, waarmee u zeer precies en zonder stof uw nieuwe vloer op maat kunt maken.

Op deze website is er al regelmatig uitgebreid aandacht geweest voor het zelf leggen van een vinyl vloer. Daarbij moeten natuurlijk veel keuzes gemaakt worden, nog afgezien van het type vinyl vloer (click of zelfklevend) en de daarbijbehorende gereedschappen.


Denk ook aan de keuze voor een juiste ondervloer, het op de juiste manier prepareren van de originele vloer waar de nieuwe vinyl vloer en/of ondervloer op gelegd wordt en het plan van aanpak ten aanzien van hoe en waar te starten met het leggen van uw nieuwe vloer.

VINYL EN LAMINAAT SNIJDER
Eén ding is daarbij zeker, er zal veel gepast en gemeten moeten worden, vooral op de hoeken en bij lastig te bereiken en gevormde stukken in uw huis. Met andere woorden zal er heel veel vinyl gesneden moeten worden.

Hiervoor zijn er verschillende opties. Een prima alternatief is de vinyl en laminaatsnijders van Sencys, die verkocht wordt voor 39,99 euro bij Praxis. Wie gebruikt maakt van de keuzekorting van 25% is bovendien maar €29,96 kwijt voor deze zeer handige snijmachine.

Sencys snijmachine laminaat en vinyl vloer
De laminaat- en vinylsnijder van Sencys in de Praxis winkel

De Sencys snijmachine, die officieel verkocht wordt als laminaatsnijder, is geschikt voor het zelf snijden van alle soorten parket, laminaat en vinyl. Het appararaat is zeer eenvoudig te bedienen en heeft als groot voordeel dat er, zeker bij laminaat, veel minder rommel is: de laminaat- en vinylsnijder is namelijk stofvrij en vervangt zo een luidruchtige en vaak lastig te hanteren decoupeerzaag.


De prima voor het snijden van uw nieuwe vinyl vloer geschikte machine heeft een maximale snijbreedte van 35 centimeter en een maximale snijdikte van 9 mm. Dat is voldoende voor zo goed als alle soorten laminaat en vinyl.

LEES OOK: TIPS VOOR HET ZELF LEGGEN EN SCHOONMAKEN VAN VINYL

Het snijblad van de Sencys snijder voor vinyl en laminaat is bovendien slijtvast en kan snel een zeer precies met een hoek van 90 graden snijden.

Inmiddels zijn er al veel recensies verschenen van tevreden gebruikers, die u op de website van Praxis kunt terug vinden.