Overzicht laagste prijzen vinyl vloerbedekking

Overzicht goedkope vinyl vloeren
Waar kun je terecht voor een goedkope vinyl vloer en hoe verhouden de prijzen van de bekende aanbieders zich onderling?

Wij zetten een aantal scherpe aanbiedingen voor vinyl vloeren op een rijtje en vergelijken de verschillende eigenschappen.

Op verschillende websites kunt u terecht voor nieuws over goedkope vinyl vloeren, met scherpe aanbiedingen van bekende aanbieders als Leen Bakker, Karwei, Praxis, Kwantum en Carpetright.

Zo lezen we op goedkoopvinyl.nl dat u bij Leen Bakker al een mooie vinyl vloer, in dit geval Vinyl Swing, in huis heeft voor een prijs van minder dan vier euro per vierkante meter.Hoe zit dat nou bij de andere grote aanbieders, inclusief Leen Bakker zelf, en welke garantie wordt er gegeven op de verschillende vinyl vloeren? Wij zetten het voor u op een rijtje.

KWANTUM VINYL/PVC
Allereerst kijken we naar Kwantum, dat misschien wel één van de ruimste assortimenten van vinyl vloerbedekking in Nederland heeft, in ieder geval voor de verkoop aan consumenten vanuit eigen winkels. Kwantum biedt veel verschillende soorten vinyl, op de website te vinden onder 'PVC vloeren'. De laagste prijs (online) is 3,95 euro per vierkante meter voor Vinyl Supreme Wit eiken. De dikte van Vinyl Supreme Wit eiken is 1,1 mm met een beschermlaag van 0,15 mm. Kwantum verkoopt deze vloer met een garantie van slechts één jaar, wat natuurlijk wel iets zegt over de kwaliteit. Hoe dan ook heeft u voor een zeer lage prijs een leuke vinyl vloer in huis.

Kwantum Vinyl supreme wit eiken
Vinyl Supreme Wit van Kwantum
PRAXIS CANDO VINYL
Ook Praxis heeft een mooi aanbod van vinyl vloeren via het merk CanDo. De goedkoopste variant die we online aantreffen kost u per vierkante meter 19,99 euro. Het gaat hier dan om CanDo zelfklevend vinyl eiken blond. De dikte van deze vloer is 2 mm met een slijtlaag van 0,2 mm. Bovendien geeft Praxis een garantie van 10 jaar op dit CanDo vinyl.

KARWEI PVC VLOEREN
Ook Karwei heeft zijn vinyl vloeren online ingedeeld onder de noemer 'PVC'. Als we een selectie maken zien we toch een vrij stevige prijs van 31,96 euro voor het laagst geprijsde DreamClick PVC Warm Bruin Eiken. Deze vloer is uitsluitend in de bouwmarkt te koop, aldus Karwei op zijn website. De prijs is weliswaar hoog, maar daarvoor krijgt u ook een zeer lange garantie van liefst 25 jaar. DreamClick PVC Warm Bruin Eiken heeft een dikte van 5 mm. Kijk voor alle details op de website van Karwei.

LEEN BAKKER VINYL
Eerder kwam Leen Bakker al voorbij met het spotgoedkope Vinyl Swing. Op de site van goedkoop vinyl lezen we dat u Vinyl Swing-3 koopt voor een prijs van 3,99 euro, wat dus ongeveer vergelijkbaar is met de goedkoopste vinyl vloer van Kwantum (zie hierboven). Wel geeft Leen Bakker een garantie van 5 jaar op zijn goedkope vinyl vloer, tegen slechts 1 jaar bij Kwantum. Bovendien is Vinyl Swing iets dikker met 1,2 mm, met een zelfde slijtlaag van 0,15 mm.

LEES OOK: Zelf eenvoudig vinyl vloerbedekking leggen

CARPETRIGHT VINYL
Het Britse bedrijf Carpetright maakt reclame voor zowel PVC- als Vinyl vloeren. Als we online zoeken naar de goedkoopste vinyl vloer komen we uit bij een groot aantal verschillende vinyl vloeren die verkocht worden voor een prijs van 9,99 euro per vierkante meter. In totaal tellen we momenteel vier verschillende varianten, die allemaal in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Per saldo gaat het dus om enkele tientallen verschillende vinyl vloeren voor minder dan een tientje bij Carpetright. Een voorbeeld hiervan is Vinyl Duke, dat wordt verkocht in de uitvoeringen Antracite en Misty. De dikte is 2 mm met een slijtlaag van 0,25 mm. Carpetright geeft een garantie van 5 jaar op deze scherp geprijsde vloer. Bekijk het volledige aanbod op de website.


Goedkoop vinyl Carpetright
Het scherp geprijsde Vinyl Duke van Carpetright
GAMMA PVC/VINYL
Als laatste grote en bekende verkoper van vinyl kijken we naar Gamma, dat zijn vinyl assortiment onder het kopje 'PVC' plaatst. Momenteel geeft Gamma mooie kortingen op veel van zijn PVC-vloeren van het merk FlexxFloors. Als actieprijs zien we FlexxFloors Stick Basic Kunststof grijs grenen voor 9,74 euro per vierkante meter. Deze vloer heeft een dikte van 2 mm. Over garantie kunnen we helaas niets lezen op de site van Gamma. Wel weten we dat Flexxfloors op veel van zijn producten een zeer lange garantie geeft. Wat garantie betreft is ook CanDo een aanrader, met een levenslange garantie op veel producten. CanDo is onder meer te koop bij Praxis (zie hierboven).