Vinyl: de ideale vloer voor een nieuw huis

Carpetright gaf jaren geleden een aardig persbericht uit, waarin de verschillende beschikbare soorten vloerbedekking kort en krachtig werden besproken.

Er was destijds aandacht voor Vinyl, Laminaat en Tapijt vloeren in huis.
Voor wie voor het eerst een eigen huis koopt is het belangrijk de juiste soort vloerbedekking te kiezen. Carpetright maakte een bondig overzicht van de mogelijkheden die er zijn en bekeek de beste toepassing per soort vloerbedekkingsmateriaal.

Daarbij werd gekeken naar verschillende vloersoorten afhankelijk van de desbetreffende kamer, het budget en de sfeer in het nieuwe huis. Zodoende kwam Carpetright tot de volgende opties.

TAPIJT VOOR COMFORT
Er zijn ontelbaar veel verschillende soorten tapijten/vloerbedekking beschikbaar en dat maakt de keuze er niet makkelijker op. Het is belangrijk van tevoren goed te weten waar je naar op zoek bent voor de inrichting van je huis. De gang is het eerste deel van het huis dat je zelf en gasten zien wanneer ze binnen komen. Daarom is deze plek uitstekend geschikt om een goede eerst indruk te maken. 


Echter is de gang één van de drukste plekken in het huis qua belasting van de vloor en daarom is duurzaamheid van de vloerbedekking erg belangrijk. Het is dan ook verstandig hier een zeer stevig en sterk tapijt te leggen, liefst met een donkere kleur waarop vuil niet snel zichtbaar is. Ook een goede deurmat is uiteraard aan te bevelen. Vraag in de winkel aan de verkoper van uw tapijt naar de beste optie voor in de gang.

Lees ook: 11 tips voor het zelf schoonmaken van uw vinyl vloer

Voor in de woonkamer en slaapkamer staat confort centraal, en ook hier passen sterke en luxe tapijten het beste. In de slaapkamer is een zachte en warme vloerbedekking vaak gewenst.

LAMINAAT VOOR STIJL
De keuze voor laminaat vloerbedekking in huis wordt vandaag de dag steeds vaker gemaakt, en dan voor alle ruimtes in huis, dus ook voor in de slaapkamer. Laminaat is te koop voor een lagere prijs dan houten vloeren, terwijl dankzij de moderne technieken laminaat er niet uitziet als echt (hard)hout. Denk bijvoorbeeld aan eikenlaminaat. Dit is voor alle kamers in huis te gebruiken en is niet alleen stijlvol, maar ook vooral erg duurzaam en dus prima geschikt voor drukke plekken in huis waar veel gelopen wordt.

Wie extra warmte wenst bij een laminaatvloer kan uiteraard kiezen voor een vloerkleed voor op het laminaat of een loper voor in de gang. Vaak staat dit prachtig op het laminaat en in combinatie met het meubilair in huis.

VINYL ALS PRAKTISCHE OPLOSSING
Wie kiest voor vinyl kiest voor één van de meest praktische oplossingen qua vloerbedekking. Vinyl is uitstekend geschikt voor ‘vochtige’ ruimtes zoals de keuken en badkamer en andere vertrekken in huis die tegen een stootje moeten kunnen en veel te verduren hebben van bijvoorbeeld weersomstandigheden.Behalve de praktische toepasbaarheid is vinyl vandaag de dag ook vooral zeer stijlvol dankzij het ruime assortiment van verschillende patronen en uitvoeringen. Denk ook een stenen look, prachtige designs en verschillende vormen. Met name luxe vinyl tegels zijn razend populair. Groot voordeel hiervan is dat ze in geval van beschadiging relatief makkelijk vervangen kunnen worden.

Een ander voordeel is dat u vinyl vloerbedekking ook prima zelf kunt leggen.